Annonce

Guide til Marrakech

Guide til Marrakech

Har du planer om snart at besøge Marokko og landets dejlige by Marrekech, så vil jeg anbefale dig at læse min guide til Marrakech, inden du tager afsted. Marrakech er nemlig en by, der kan virke overvældende og kaotisk, men så snart du får den ind under huden, så er jeg sikker på, at du bliver ret så vild med byen. Ligesom jeg er blevet. Og så er der virkelig mange (men lidt gemte) perler. Derfor har jeg lavet denne guide til Marrakech. Alle billeder er taget med iPhone, hvilket ikke er den bedste kvalitet, men jeg håber, at du overlever. God guide til Marrakech-læsning.

Guide til Marrakech – 5 dage i Marokkos hovedstad

Vi var afsted i 5 dage og havde booket flybilletter gennem Momondo. Første dag var meget overvældende, og byens labyrintiske gader og skjulte skatte gjorde det svært at finde rundt. Men der gik ikke længe, før jeg havde fået et godt tag om byen og følte mig tryg og klar på eventyr. Med god hjælp fra et par tips, jeg vil dele med jer herunder. Vejret i byen i oktober er virkelig skønt med 25 grader og solskin, så rejsetidspunktet kan bestemt anbefales.

Der er masser af opleve i og udenfor Marrakech, og jeg føler, at vi fik nået det hele på de 4-5 dage, vi var i byen. Jeg vil klart anbefale dig at bo på en riad, og mit valg var faldet på Riad El Youssoufi efter min fætters marokkanske konens anbefaling. Her går du ned af små gader og træder ind af en lille dør ind i et næsten magisk lille luksus bed and breakfast med meget søde ansatte, lækker morgenmad og fine, fine værelser. Se bare den lyserøde terrasse længere nede. De var også meget søde til at hjælpe os med at booke bord og ture, give tips og hygge om os.

Læs også mine andre rejseguides: 

Guide til Marrakech 1
Guide til Marrakech 2
Guide til Marrakech 3
Guide til Marrakech 4
Guide til Marrakech 5
Guide til Marrakech 6
Guide til Marrakech 7
Guide til Marrakech 8
Guide til Marrakech 9
Guide til Marrakech 10
Guide til Marrakech 11
Guide til Marrakech 12
Guide til Marrakech 13
Guide til Marrakech 14
Guide til Marrakech 15
Guide til Marrakech 16
Guide til Marrakech 17
Guide til Marrakech 18

Guide til Marrakech – Hvad skal du se og opleve?

★ Der er mange paladser og smukke bygninger i Marrakech. Der er især to meget forskellige paladser, du bør opleve. Det på nogen måder ruin-lignende, åbne El Badi Palace + Bahia Palace, der består af flere smukke rum, små gårdspladser og flotte klinker. Jeg ville også gerne have besøgt Medersa Ben Youssef, der desværre var under ombygning på dette tidspunkt.

★ Det er ikke kun paladser men også smukke, hengemte haver, som Marrakech kan byde på. Le Jardin Marjorelle er den blå have med blå (fotovenlige)trapper og planter overalt. Her vil jeg anbefale dig at komme tidligt, da køen hurtigt bliver lang. Du kan også nyde en kop kaffe eller morgenmad herinde. Husk også at besøge Le Jardin Secret, der er en af de mere gemte haver inde midt i medinaen. Her kan du sagtens medbringe en bog og sidde og læse i solskinnet.

★ Ingen tur til Marrakech uden at besøge Jemaa el Fna, byens store plads fyldt med boder, dyr og andre sjove ting.

★ Tag på tur ud af byen. På den riad vi boede, havde de forbindelser til forskellige ture. Tur til Sahara, ned til havet og surfe eller en tur til Ourika vandfaldet ved Atlas Bjergene, som vi tog på. Den bestod af hike, vandfald, lokal mad og en køretur i bjergene.

★ Tag i hammam, sid i varme rum og bliv skrubbet af lokale damer fra top til tå. Tro mig – du vil blive overrasket over, hvor meget død hud du har på kroppen haha. Vi fik anbefalet Heritage Spa lige ved siden af vores riad og betalte cirka 230 kroner for en dejlig 45 minutters behandling.

Far vild. Du vil komme ned af de mest kringlede gader med smukke døre, farver og sjove butikker og skal nok finde tilbage igen.

Guide til Marrakech 19
Guide til Marrakech 20
Guide til Marrakech 21
Guide til Marrakech 22
Guide til Marrakech 23
Guide til Marrakech 24

Guide til Marrakech – Hvad og hvor skal du spise?

★ Marokkansk mad består ofte af de samme 5-8 retter, der minder en del om hinanden. Vi gik derfor efter steder med gode anmeldelser, og hvor selve stedet var en oplevelse i sig selv. En af dem er NOMAD, hvor du sidder på en tagterrasse med udsigten over byen. Vi fik blandt andet vegetarisk pastilla (sprød dejpakke) med grønt og gedeost, grøntsagsdeller med feta og linsesalat med rødbeder og gedeost. Maden er en del mere frisk og lidt alternativ end andre steder i byen. Kom lidt tidligt eller book bord.

★ Et sted vi spiste på to gange var Atay cafe, der ligeledes havde en fin tagterrasse og lavede en god lammetagine med blommer og abrikoser og en tomatsalat med avocado. Vi kom dog mest tilbage igen efter deres pastilla med kylling, kanel og mandler. Den må du ikke misse. En sprød pilodejspakke med krydret kylling og en slags sød, grov mandel-appelsinmasse – toppet med ristede mandler, kanel og flormelis. Og ja det er en hovedret, og ja det smager SÅ godt!

★ Hvis du har lyst til andet end marokkansk mad, så kan jeg virkelig anbefale Limoni, der serverer lækker italiensk mad i de hyggeligste omgivelser. Du sidder i en lille indendørs gård med træer og lys omkring dig. Her delte vi en ravioli med ricotta og spinat, en citron-rosmarinpasta og en salat med æbler, parmesan og valnødder. Til dessert tiramisu og kaffe. Kom tidligt eller book bord.

★ Hvis du er klar til at lægge lidt ekstra penge og få en på opleveren med marokkansk fine dining, så skal du booke bord på El Fenn. Et luksus hotel med en cocktailbar/restaurant på toppen af deres terrasse med lanterne og lys omkring dig. På dette tidspunkt var det en pop up restaurant, der lavede maden. Vi delte fem små appetizers til forret, to hovedretter og to desserter. Menuen stod blandt andet på gede burrata, friske forårsruller med lam, nødderisotto, kaninravioli og figen tarte tatin.

★ Et absolut must try spisested i min guide til Marrakech er La Famille, der kun serverer mad mellem 12-17, og hvor du SKAL booke bord. Turens bedste måltid. De lækreste brød med to slags dip + en salat med couscous, stegt blomkål, appelsin, dadler, peanut og en lækker dressing. Og så lige en dele brownie-peanutkage-tærte til dessert.

Guide til Marrakech 25

Gode råd og tips fra mig til dig

  • Hvis du farer vild, så spørg ældre mennesker eller folk der er ansat i butikker.
  • Som en tilføjelse til ovenstående er der mange, især unge mænd, der vil forsøge at vise dig vej, uden du har spurgt efter det. Bare sig nej tak og gå. Prøv selv at finde vej. Jeg taler af erfaring, da vi måtte slippe nogle penge for at få ham til at forsvinde.
  • Det måske VIGTIGSTE tip i denne guide til Marrakech: Download et offline map og dan evt. et overblik hjemmefra. Det er svært at finde rundt, men kortet vil gøre det meget nemmere for dig. Det var helt uundværligt for os.
  • Mange af stederne er svære at finde. De er meget anonyme udefra, hvorefter du træder ind i et univers bag de små døre. Væk fra travlheden og larmen udenfor.
  • Hæv dirhams, den lokale møntfod. De fleste restauranter tager imod kort, men det kan du ikke betale med på markedet.
  • Book bord på de populære restauranter mindst et døgn eller to i forvejen. Vi fik hjælp af personalet på vores riad.

Jeg håber, at du kan bruge min guide til Marrakech! Skriv endelig hvis du skulle have spørgsmål eller flere tips, som andre kan bruge. Så tilføjer jeg det i denne guide til Marrakech.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments