Vi er nået til oktober og er godt i gang med efteråret. Og dermed madplanen med oktober råvarer i sæson. På trods af den tiltagende mængde regn er det faktisk min yndlings årstid. Jovist, jeg elsker sol og sommer og jordbær og nye kartofler, men efterårets hygge og dens lækre råvarer som græskar, æbler, svampe, grønkål og meget mere – dem elsker jeg. Og dem hylder vi blandt andet denne måned.
Denne madplan med oktober råvarer i sæson består af 4 dage med kød/ fisk, 2 med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med. Den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder
Læs også: Tidligere madplaner en masse lige her
Madplan: Oktober råvarer i sæson
- Mandag: Ugen starter ud med one pot lasagne med ekstra grøntsager. Det er nem aftensmad på 35 minutter, når lysten til lasagne pludseligt melder sig.
- Tirsdag: Tirsdagsmenuen tager hul på juletiden og står på fuldkornsrisengrød med pærer, lakridssukker og ristede hasselnødder. En anderledes måde at få risengrød på. Husk at lave dobbelt portion til fire personer (medregnet i indkøbsliste).
- Onsdag: Det er fiskedag, og den står på asiatiske fiskedeller serveret med en grønkålssalat med græskar, appelsiner og dadler.
- Torsdag: Tid til suppe og en cremet en af slagsen: Svampesuppe med kylling og ris.
- Fredag: Fredag er forkælelsesdag, og den står på en af mine favoritter. Græskarbygotto med brunet smør, grønkålschips og hasselnødder. Lav halvanden portion til 4 personer (medregnet i indkøbsliste).
- Lørdag: Menuen i dag står på grov galette med porrer, bacon og ost – en lidt anderledes variant af tærte uden form.
- Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.