Grønkålssalat med chilibagt græskar, appelsin og dadler

8. december 2016

GrønkålssalatGrønkålssalat med chilibagt græskar, appelsin og dadler. Så er det snart ved at være tid, hvis du skal have spist det sidste græskar i denne omgang. Det skal bestemt udnyttes! Græskar er nemlig en af mine absolutte yndlings, især på denne årstid. Og da grønkål og appelsiner også er aller bedst lige nu, så kunne jeg ikke andet end at kombinere dem i en salat. Er du også vild med græskar, og hvad bruger du det til? 🙂

Salaten består primært af frisk grønkål, masseret og vendt med appelsinsaft. Derudover er der hokkaido græskar vendt med chili og bagt i ovnen, saftige og syrlige appelsinfileter og søde, hakkede dadler. Den er utrolig nem at lave, og det er dejligt med at lille kick fra chili. Jeg overvejede også en tahindressing, som helt sikkert også ville være godt til (sådan en opskrift kan du finde her). Salaten er lidt julet og kan derfor sagtens serveres i juledagene, til and, kylling eller lignende.

Læs også: Grønkål med appelsiner, dadler og tahindressing / Grønkål med hokkaido, æble og feta

Grønkålssalat Grønkålssalat

Grønkålssalat med chilibagt græskar, appelsin og dadler (tilbehør til 3)

 • 400 g græskar, skrabet fri for kerner (fx hokkaido eller butternut squash)
 • 200 g grønkålsstilke, ca 4-5 mellemstørrelse
 • 2 appelsiner
 • 1 håndfuld hakkede dadler
 • salt, olivenolie og chiliflager

 

Så nemt er det: Start med at skære græskar i skiver som på billedet. Kom dem op på en bageplade med bagepapir og vend i 1 spsk olivenolie. Bred ud på bagepladen og drys med salt og chiliflager efter smag (jeg brugte omkring 1 stor tsk chiliflager). Bag græskar i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter.

Pluk grønkål af stilkene i små stykker – det skal svare til at hakke det groft. Skær skrællen og det hvide af appelsinerne og skær fileter ud ved at bruge en skarp kniv og skære indenfor hinderne. Pres appelsinsaften ud af overskydende skræller og hinder, når du er færdig og kom det over grønkålen i en skål sammen med 1 spsk olivenolie. Masser saften godt ind i kålen med dine hænder – på den måde opbløder du den ellers lidt grove struktur. Vend derefter chilibagt græskar, appelsinfileter, hakkede dadler og et drys flagesalt i skålen.

 • Reply
  Liv
  8. december 2016 at 16:47

  Ej det ser dejligt ud, det tror jeg at jeg vil forsøge med til en julefrokost i næste weekend 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   8. december 2016 at 17:02

   Det lyder som den bedste ide Liv!
   Jeg håber, at både salat og julefrokost bliver et hit 😀

Svar