Sprød grønkålssalat med æbler, dadler og nødder

Sprød grønkålssalat med æbler, dadler og nødderDet er endelig december måned, og jeg har glædet mig som et lille barn i lang tid. Glædet mig til klementiner, pebernødder, julethe, risengrød og julekalender… Og meget mere! Jeg kunne blive ved, og denne grønkålssalat med æbler, dadler og nødder har jeg glædet mig til at dele.

Den anden dag lavede jeg denne grønkålssalat med æbler, som er super til årstiden, hvor både grønkål og æbler er i sæson). Den sprøde grønkål indeholder en masse gode ting som fibre og vitaminer, og så fungerer den rigtig fint sammen med de saftige æbler, de søde dadler og de ristede valnødder. Salaten kan serveres til kød, kylling eller fisk – hvad jeg serverede den til, kommer I snart til at se på bloggen – eller som madpakke.

Find endnu flere opskrifter på salater og tilbehør lige her.

Sprød grønkålssalat med æbler, dadler og nødder

Sprød grønkålssalat med æbler, dadler og nødder (tilbehør til 3)

  • 4 håndfulde grønkål (jeg brugte en fra Irma, som allerede af hakket og skyllet – den er faktisk rigtig fin)
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 syrligt æble
  • omkring 6 dadler
  • 1 spsk dijonsennep (kan udelades)
  • 1 spsk akaciehonning
  • saften fra 1-2 saftig citron

 

Så nemt er det: Start med at riste valnødderne i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader og lad dem køle af. Skyl imens grønkålen og lad den dryppe af. Hvis du ikke har købt noget, der er hakket, skal du sørge for at fjerne de groveste stilke og derefter hakke den fint. Skyl æblet og skær det i tynde skiver. Fjern også eventuelle sten fra dadlerne og skær dem i strimler. Rør dijonsennep, akaciehonning og citron godt sammen i en lille skål. Kom grønkål i en skål og “kram” dressingen godt rundt i grønkålen med dine hænder, så det bliver fordelt over det hele. Bland også æbleskiverne, dadler og de ristede valnødder i og server.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments