Laks i rød karry

Laks i rød karry

Jeg elsker laks, og jeg elsker en god rød karry. Ja faktisk bare asiatisk mad generelt Derfor fik jeg ideen om, at de alle måtte kunne sammensættes i én ret, og dermed blev denne opskrift på laks i rød karry født. En super nem asiatisk ret med fisk, der kan laves på under 30 minutter. Måske næsten 25 hvis du rubber neglene. Det er derfor rigtig fin hverdagsmad, når det skal være nemt og hurtigt.

Opskrift på laks i rød karry

Jeg elsker ideen om at tilberede laks i en sauce og give det smag på den måde. Derfor er denne ret bygget op som ‘alt i én pande’, eller 1-pan som man også kalder det. Lidt gode smagsingredienser som løg, hvidløg og ingefær steges ved lav varme i en pande, tomatpure, rød karrypasta og lidt fiskesauce tilsættes efterfulgt af peberfrugt, kokosmælk, lime og en smule sukker. Og så lægges laksefileter, lynmarineret i lidt soya, ned i panden, låg på og det simrer, til laksen netop er tilberedt. Tilsat en masse spinat. Alt i én pande og super nemt.

Er du vild med denne opskrift på laks i rød karry, så skal du også prøve mine grøntsager i rød karry og kokosmælk, en af mine favoritter panang karry med kylling, en version af asiatisk laks eller måske en cremet græskarsuppe med rød karry.

Laks i rød karry

Asiatisk laks på panden

Jeg har faktisk allermest lavet asiatiske retter og karryretter med eksempelvis rød karry eller panang karry – enten med kylling eller vegetarisk med grøntsager. Jeg er dog så glad for at have åbnet min verden for karryretter med fisk. Især laks er sådan en fin, fed fisk, der passer godt til de kraftige, asiatiske smage, og laksen smager så godt, når den får lov til at tilberede i saucen som her. Du vil dog også sagtens kunne bruge andre slags fisk og skaldyr som eksempelvis torsk eller kongerejer – det kunne også være lækkert.

Lækker 1-pan karryret med fisk

Denne laks i rød karry er som sagt som en 1-pan dinner. Det vil sige, at der er mindre opvask og færre remedier i brug, og det kan vi jo godt lide ikke? Især når vi snakker hverdagsmad og nem aftensmad, så skal det gerne gå så gnidningsfrit som muligt. Og selvom ingredienslisten måske ikke stemmer overens med nem aftensmad, så er mange af tingene forhåbentligt noget, du allerede har i dine skabe – som soya, fiskesauce, karrypasta og lignende. De er i hvert fald altid gode at have, hvis man skal bikse en asiatisk ret sammen.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Laks i rød karry
Laks i rød karry

Laks i rød karry

En lækker, super nem og let spicy laks i rød karrysauce med masser af smag og frisk spinat. Server den klassisk med ris eller prøv en kartoffel/rodfrugtmos. Tilføjer du et ekstra stykke laks, er der til 4 personer. Ellers er der til tre, hvis du vælger lidt store laksefileter.
5 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse10 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 laksefileter (store eller 3 små)
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk tyk, sød soya (mærket healthy boy er godt – kan undlades)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær (revet)
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 1 spsk rød karry (medium styrke)
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lime
  • 1 spsk sukker
  • 250 g frisk spinat

Fremgangsmåde

  • Fjern skindet fra laksfileterne og kom dem i en lille skål med 1 spsk soya og 1 spsk tyk, sød soya. Lad det marinere, til du skal bruge det.
  • Skæl løg og hvidløg og hak det fint. Riv også ingefær fint.
  • Opvarm en stor pande til middelvarme med den smagsneutrale olie.
  • Steg løg, hvidløg og ingefær et par minutter heri ved lav middelvarm til blødt.
  • Tilsæt karrypasta, fiskesauce og tomatpure og steg to minutters tid.
  • Skær peberfrugt i små tern og steg det med på panden i 1 minuts tid. Tilsæt kokosmælk, 1 dl vand, limesaft og sukker og lad det simre et par minutter.
  • Smag til med salt, sukker, limesaft og evt. mere karrypasta. Det skal gerne være syrligt-sødt og med spice efter dine smagsløg.
  • Kom laksefileter i saucen, skru ned på lav varme og læg låg på panden. Lad det dampe i 10 minutters tid, til laksen netop er tilberedt.
  • Du kan enten tilsætte spinaten de sidste to minutter, så det falder sammen og kan blandes ind i saucen (forsigtigt da laksen nemt går i stykker). Du kan også varme det op på en pande/gryde ved siden af og så røre det i saucen, når det er faldet sammen – det synes jeg er nemmest.
  • Server med ris, mos eller hvad du nu er til.

Hvad skal jeg servere til min laks i rød karry?

Helt klassisk ville det nok være normal at servere ris til denne laks i rød karry. Traditionelt måske jasminris og ellers ville grove/fuldkornsris være rigtig fine dertil også. Har du lyst til at prøve noget andet, kunne du lave en kartoffelmos til. Evt. lavet med 50 % kartofler og 50% pastinakker eller knoldselleri. Det vil give en rigtig fin smag til mosen og er en god måde at tilsætte lidt ekstra grøntsager.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg