Jeg ved ikke, hvorfor jeg aldrig har forsøgt mig med disse fine og lækre rødbedeboller før. De har en flot pink farve, som kan peppe selv en mørk og regnfuld efterårsdag som denne op. Ved at bruge groftrevne rødbeder får bollerne det fineste stribede mønster indeni og en lækker smag fra rødbederne.
Opskrift på rødbedeboller
Bollerne er fugtige, meget nemme at lave og har en mild smag af rødbede. De er koldhævede, lavet med lidt fuldkornsmel og fyld med knasende solsikkekerner. De er perfekte til madpakken, fx lavet som en sandwich med rucola og hjemmelavet hummus, laks og pesto eller måske parmaskinke, grønt og estragonmayo. Du kan sagtens lave en god portion, fryse dem ned og tage dem op aftenen før, du skal bruge dem til madpakken.
Er du vild med at komme grøntsager i dine boller, så skal du også prøve mine gulerodsboller og spinatboller.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Rødbedeboller med kerner
Ingredienser
- 90 g fuldkornsmel
- 200 g hvedemel
- 1 håndfuld havregryn
- 1 tsk fint salt
- ¾ dl solsikkekerner
- 100 g rødbeder (groftrevne )
- 1½ dl lunkent vand
- 13 g gær
- 1 dl A38
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, fuldkornsmel, havregryn, salt og solsikkekerner sammen.
- Opløs gær i det lunkne vand i en anden skål og bland herefter A38 og groftrevne rødbeder i vandet.
- Rør de tørre ingredienser i lidt ad gangen – gerne på røremaskine.
- Ælt godt, gerne i nogle minutter, til dejen er rørt godt sammen. Det skal være en smule klistret.
- Dæk skålen med et fugtigt klæde og kom skålen i køleskabet natten over.
- Brug en træske til at sætte klatter af dej på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Bag bollerne ved 215 grader varmluft i cirka 15 minutter.