Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Rødbedeboller med kerner
Lækre, saftige koldhævede rødbedeboller med solsikkekerner. Perfekt til frokost og madpakke som sandwich. Opskriften giver 8 boller, der sagtens kan fryses.
5
fra 1 stemme
Servings:
8
stk
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
15
minutter
min
Hævetid
10
timer
t
Ingredienser
90
g
fuldkornsmel
200
g
hvedemel
1
håndfuld
havregryn
1
tsk
fint salt
¾
dl
solsikkekerner
100
g
rødbeder
(groftrevne )
1½
dl
lunkent vand
13
g
gær
1
dl
A38
Fremgangsmåde
Bland hvedemel, fuldkornsmel, havregryn, salt og solsikkekerner sammen.
Opløs gær i det lunkne vand i en anden skål og bland herefter A38 og groftrevne rødbeder i vandet.
Rør de tørre ingredienser i lidt ad gangen - gerne på røremaskine.
Ælt godt, gerne i nogle minutter, til dejen er rørt godt sammen. Det skal være en smule klistret.
Dæk skålen med et fugtigt klæde og kom skålen i køleskabet natten over.
Brug en træske til at sætte klatter af dej på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Bag bollerne ved 215 grader varmluft i cirka 15 minutter.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest