Kanelsneglshveder

Kanelsneglshveder - alternative hveder a la kanelsnegle med et twist
Lidl madplan

Opskrift på kanelsneglshveder. Det er vist ikke gået nogen næse forbi, at man aftenen før og på dagen for Store Bededag skal spise hveder. Eller ‘skal og skal’. Man kan men man skal også lidt ikke? Det siger jeg i hvert fald til mig selv. Og selvom jeg elsker elsker elsker klassiske hveder, synes jeg alligevel også, at det kunne være sjovt med et alternativ. Her kommer de her kanelsneglshveder ind i billedet.

Opskriften er lavet for Lidl, men jeg har fået lov til at dele den med jer også. Følger du med på Lidls kanaler, deler de hver uge en opskrift udviklet af mig, og de her kanelsneglshveder er én af dem.

Kanelsneglshveder som et alternativ til Store Bededag

Vi elsker alle hveder, og vi elsker alle kanelsnegle, så hvorfor ikke kombinere de to? Det var i hvert fald min tanke, da jeg skulle tænke over et alternativ til de gode hveder. kanelsneglshveder. Dejen er egentligt lavet som en klassisk hvededej med masser af kardemomme, men den er rullet, smurt med remonce og skåret ud som kanelsnegle.

De er ikke så snaskede, som klassiske kanelsnegle, men jeg ville også prøve at ramme sådan en kanelsneglshvede, der er god, som den er, når den kommer ud af ovnen, men som, ligesom hveder, måske helst skal flækkes i to, ristes og smøres med (tand)smør. Og det er også sådan, at jeg foretrækker dem. Så det minder om hveder men har smag af kanelsnegl. Og det synes jeg faktisk, at jeg er lykkedes ret godt med.

Kanelsneglshveder - alternative hveder a la kanelsnegle med et twist

Hveder med et twist

Så ja. Opskriften her er til dig, der elsker hveder, men som gerne vil inspireres til noget *ekstra*. Eller til dig, der allerede har bagt en portion og gerne vil have en undskyldning for endnu flere hveder. Eller til dig, der elsker kanelsnegle og ville elske dem i en hvede-version.

Spiser du ikke dem alle på dagen eller dagen efter, kan du fryse dem ned. Når du tør dem op, vil jeg anbefale dig at gøre det over natten på køl, og så riste dem på begge sider, som du ville med en klassisk hvede. Jeg har gemt et par stykker, som jeg også vil prøve at lave som french toast. Det tænker jeg heller ikke er dårligt.

Ristede kanelsnegle med tandsmør

Så ja. Konklusionen er, at jeg faktisk elsker de her kanelsneglshveder. Perfekt og lidt mere ‘peppet’ alternativ til den klassiske gode hvede. Du får stadig kardemomme, og den bløde, luftige bolle, der ristes og smøres med smør. Men du får også et ekstra pift af kanelremonce, der giver en skøn smag.

Er du på ingen måde til kanelsnegle eller bare er på udkig efter klassiske hveder, kan du også bare undlade remoncen, hakke dejen til boller, forme dem, lade dem efterhæve, pensle med et pisket æg og bage dem – måske et par minutter mindre.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Kanelsneglshveder - alternative hveder a la kanelsnegle med et twist

Kanelsneglshveder

Kanelsnegle møder hveder i disse skønne kanelsneglshveder. Gode som de er men ekstra lækre, hvis de er flækket i to (som en klassisk hvede), ristet godt og smurt med (tand)smør. Et skønt alternativ på Store Bededag.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse18 minutter
Hævetid1 time 45 minutter

Ingredienser

Hvededej

  • 2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 500 g hvedemel (cirka)
  • 75 g smør (blødt)

Remonce

  • 4 spsk sukker
  • 3 tsk stødt kanel
  • 75 g smør (blødt )

Fremgangsmåde

  • Start med at lune mælken og komme den op i en skål med gær. Opløs gæren i mælken.
  • Tilsæt de 3 spsk sukker, salt, kardemomme og æg. Rør det sammen, fx i røremaskine.
  • Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og hold et par spsk tilbage. Ælt dejen i 6-8 minutter, til du har en blank og smidig dej.
  • Ælt det bløde smør i og derefter de resterende spsk mel.
  • Lad dejen hæve et lunt sted, tildækket, i en time.
  • Rør i mellemtiden remonce sammen af kanel, sukker og blødt smør.
  • Drys et bord med lidt mel og rul dejen ud derpå til et rektangel. Ligesom med kanelsnegle.
  • Smør dejen med remonce – fordel det ud over det hele. Rul den sammen til en roulade på den lange led, så du får flest kanelsnegle.
  • Skær rouladen ud til 12 cirka lige store stykker. Du kan enten lade se ud som kanelsnegle eller prøve at presse dem lidt sammen, så det mere bliver boller.
  • Placer dem i et ildfast fad foret med bagepapir (med et par cm imellem) og lad dem efterhæve et lunt sted, tildækket, i 45 minutter.
  • Bag sneglene ved 180 grader varmluft i 18-20 minutter.
  • Spis dem som de er eller – min favorit – skær dem over, rist dem og smør dem med (tand)smør.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments