Start med at lune mælken og komme den op i en skål med gær. Opløs gæren i mælken.
Tilsæt de 3 spsk sukker, salt, kardemomme og æg. Rør det sammen, fx i røremaskine.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og hold et par spsk tilbage. Ælt dejen i 6-8 minutter, til du har en blank og smidig dej.
Ælt det bløde smør i og derefter de resterende spsk mel.
Lad dejen hæve et lunt sted, tildækket, i en time.
Rør i mellemtiden remonce sammen af kanel, sukker og blødt smør.
Drys et bord med lidt mel og rul dejen ud derpå til et rektangel. Ligesom med kanelsnegle.
Smør dejen med remonce - fordel det ud over det hele. Rul den sammen til en roulade på den lange led, så du får flest kanelsnegle.
Skær rouladen ud til 12 cirka lige store stykker. Du kan enten lade se ud som kanelsnegle eller prøve at presse dem lidt sammen, så det mere bliver boller.
Placer dem i et ildfast fad foret med bagepapir (med et par cm imellem) og lad dem efterhæve et lunt sted, tildækket, i 45 minutter.
Bag sneglene ved 180 grader varmluft i 18-20 minutter.
Spis dem som de er eller - min favorit - skær dem over, rist dem og smør dem med (tand)smør.