Go Back
+ servings
Kanelsneglshveder - alternative hveder a la kanelsnegle med et twist

Kanelsneglshveder

Kanelsnegle møder hveder i disse skønne kanelsneglshveder. Gode som de er men ekstra lækre, hvis de er flækket i to (som en klassisk hvede), ristet godt og smurt med (tand)smør. Et skønt alternativ på Store Bededag.
5 fra 2 stemmer
Servings: 12 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse18 minutter
Hævetid1 time 45 minutter

Ingredients

Hvededej

  • 2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 500 g hvedemel (cirka)
  • 75 g smør (blødt)

Remonce

  • 4 spsk sukker
  • 3 tsk stødt kanel
  • 75 g smør (blødt )

Fremgangsmåde

  • Start med at lune mælken og komme den op i en skål med gær. Opløs gæren i mælken.
  • Tilsæt de 3 spsk sukker, salt, kardemomme og æg. Rør det sammen, fx i røremaskine.
  • Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og hold et par spsk tilbage. Ælt dejen i 6-8 minutter, til du har en blank og smidig dej.
  • Ælt det bløde smør i og derefter de resterende spsk mel.
  • Lad dejen hæve et lunt sted, tildækket, i en time.
  • Rør i mellemtiden remonce sammen af kanel, sukker og blødt smør.
  • Drys et bord med lidt mel og rul dejen ud derpå til et rektangel. Ligesom med kanelsnegle.
  • Smør dejen med remonce - fordel det ud over det hele. Rul den sammen til en roulade på den lange led, så du får flest kanelsnegle.
  • Skær rouladen ud til 12 cirka lige store stykker. Du kan enten lade se ud som kanelsnegle eller prøve at presse dem lidt sammen, så det mere bliver boller.
  • Placer dem i et ildfast fad foret med bagepapir (med et par cm imellem) og lad dem efterhæve et lunt sted, tildækket, i 45 minutter.
  • Bag sneglene ved 180 grader varmluft i 18-20 minutter.
  • Spis dem som de er eller - min favorit - skær dem over, rist dem og smør dem med (tand)smør.