Solen har skinnet i flere dage nu, og jeg tror derfor, at det er tid til en ny opskrift på is. Og det er altså en rigtig god én af slagsen. Lidt en voksenis der møder en børneis. Nemlig en cremet og lækker let bitter kaffeis med store stykker af oreos. Bare for at fejre det endeligt ankommet forår. Er du ikke enig?
Opskrift på kaffeis med oreos
Opskriften på denne kaffeis er ikke for sød. Den er lavet på en creme anglaise, altså en legeret ismasse smagt til med frysetørret kaffe/instant kaffe. Det er nemlig den bedste måde at få introduceret en intens kaffesmag uden at tilføje vand. Vælg bare den instant kaffe, du bedst kan lide. Du kan egentligt sagtens spise den, som den er, men jeg har alligevel valgt at knuse oreos groft og vende dem i. Det er lidt en luksusversion, for der er ikke sparret på dem. Og det smager alt for lækkert.
Er du vild med is, så skal du også prøve min cookie dough is, vaniljeis med lemon curd og crumble eller hjemmelavet hasselnøddeis.
Opskrift på hjemmelavet oreo is
Det her er altså lidt en opgraderet version af oreo is. En voksenversion måske. Og de søde oreos bidrager ikke kun med knas men også en skøn chokoladet sødme, der passer godt til den lidt bitre kaffe i isen. Er du ikke til kaffesmagen, så kan du faktisk sagtens undlade den og måske smage isen til med lidt ren vaniljepulver i stedet. Så er den i hvert fald også mere børnevenlig, og så har du din egen hjemmelavede oreo is.
Hjemmelavet is uden ismaskine
Hvis du ikke har en ismaskine, kan du overveje at lave en parfait is i stedet – der skal du bruge opskriften i linket og i stedet komme iscremen på frys over et par timer og røre i den hvert kvarter, imens den sætter sig. Når konsistensen på din is er som tyk softice, kan du fortsætte som i opskriften nedenunder, efter den er taget af ismaskinen. For at tilsætte kaffe vil jeg anbefale dig at røre det op i et par spsk kogende vand og vende det i blandingen. Så laver du nemt kaffeis med oreos uden ismaskine.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Kaffeis med oreos
Ingredienser
- 250 ml fløde
- 350 ml sødmælk
- 120 g sukker
- 6 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 2-3 spsk instant kaffe (efter smag, jeg brugte 2½)
- 12 oreos
Køkkenudstyr
- Ismaskine
Fremgangsmåde
- Kog mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen og rør instant kaffe i.
- Pisk sukker og æg sammen.
- Hæld langsomt den varme mælkefløde i æggesnapsen, mens du pisker.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 82-83 grader.
- Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før, men et par timer i køleskabet eller 1 time i fryseren (med omrøring undervejs) burde gøre det.
- Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
- Knus oreos så der er små og større stykker.
- Fordel kaffeisen i en lille form – lidt ad gangen så du kan drysse med knuste oreos ind imellem og på toppen.
- Kom isen på frys i minimum et par timer.