I mandags havde jeg inviteret min familie forbi til den første fællesmiddag i mit nye hjem. Du så måske billedet på Instagram, men jeg havde dækket op med et tæppe på gulvet, sådan lidt indendørs picnic-agtigt, da jeg stadig ikke har fået sat et spisebord og stole op endnu. Det var simpelthen så hyggeligt at sidde der i mørket med hver vores skål varmende indisk gryde og snakke om løst og fast. Især nu hvor det er blevet så koldt udenfor, så det er rart med en skålfuld varm mad.
Indisk gryderet
Jeg serverede denne indisk gryderet, der er perfekt til disse kolde dage. Den er lavet med svinemørbrad og krydret med karry, fyldt med kikærter, linser, tomater og kokosmælk. Jeg serverede perlebyg til i stedet for klassiske ris, hvilket jeg klart kan anbefale, da de giver lidt mere bid og flere fibre. Retten var en stor succes hos alle – den var nemlig virkelig smagsfuld uden at være for stærk.
Er du på udkig efter en vegetarisk gryderet, så skal du tjekke min dahl ud.
Gryderet med svinemørbrad
Du kender den klassiske mørbradgryde, paprikagryde eller andre slags gryderetter med svinemørbrad. Det her er en indisk version med kikærter, røde linser og krydderier, som du kender fra det indiske køkken. Den smager skønt, og svinekødet bliver ikke tørt, hvilket klart er en game changer for mig.
OBS: Saucen er en smule mere flydende i virkeligheden end på billedet, hvilket I kan se på Instagram, pga. at jeg tog billeder dagen efter, hvor den var kold og dermed mere tyk. Resterne smagte forresten også godt dagen efter, måske nærmest endnu bedre.
Indisk gryderet
Ingredienser
- 1 svinemørbrad (ca 600 g)
- 1 løg
- 4 cm frisk ingefær
- 2 spsk karry (gerne madras karry)
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 1 dl vand
- 1 dl røde linser
- 1 squash
- 1 chili
- 1 dåse kikærter (drænet vægt 240 g)
- salt og peber
- olivenolie
- citron
Serveringsforslag
- perlebyg, ris eller kartoffelmos
Køkkenudstyr
- Gryde
Fremgangsmåde
- Afpuds din svinemørbrad med en skarp kniv, så sener og det værste fedt skæres væk. Skær kødet i mundrette tern.
- Varm en stor gryde op til høj varme, tilsæt 1 spsk olivenolie og brun halvdelen af kødet et minut eller to, så det får farve på alle sider.
- Tag kødet af og gør det samme med den anden halvdel af kødet. Tag også det kød op af gryden.
- Skræl løg og ingefær og hak begge dele fint.
- Kom det op i den tomme gryde sammen med karry og rist det af ved middel-høj varme i et par minutter.
- Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt så dåsetomater, kokosmælk og vand. Kom låg på og lad det simre i 10 minutter.
- Tilsæt linser og lad det simre videre i 15 minutter.
- Skær chili i fine skiver og squash i små tern og kom det i gryden sammen med kikærter (drænet).
- Smag til med salt, peber og lidt citronsaft, og lad det hele simre færdigt i 5-10 minutter.