Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Indisk gryderet
En lækker krydret indisk gryderet med svinemørbrad, røde linser, kikærter, grøntsager og masser af krydderier. Server med perlebyg eller grove ris, og der er til 4-5 personer.
4.50
fra
2
stemmer
Servings:
5
personer
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
35
minutter
min
Ingredienser
1
svinemørbrad
(ca 600 g)
1
løg
4
cm
frisk ingefær
2
spsk
karry
(gerne madras karry)
1
dåse
hakkede tomater
(400 g)
1
dåse
kokosmælk
(400 ml)
1
dl
vand
1
dl
røde linser
1
squash
1
chili
1
dåse
kikærter
(drænet vægt 240 g)
salt og peber
olivenolie
citron
Serveringsforslag
perlebyg, ris eller kartoffelmos
Køkkenudstyr
Gryde
Fremgangsmåde
Afpuds din svinemørbrad med en skarp kniv, så sener og det værste fedt skæres væk. Skær kødet i mundrette tern.
Varm en stor gryde op til høj varme, tilsæt 1 spsk olivenolie og brun halvdelen af kødet et minut eller to, så det får farve på alle sider.
Tag kødet af og gør det samme med den anden halvdel af kødet. Tag også det kød op af gryden.
Skræl løg og ingefær og hak begge dele fint.
Kom det op i den tomme gryde sammen med karry og rist det af ved middel-høj varme i et par minutter.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt så dåsetomater, kokosmælk og vand. Kom låg på og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt linser og lad det simre videre i 15 minutter.
Skær chili i fine skiver og squash i små tern og kom det i gryden sammen med kikærter (drænet).
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft, og lad det hele simre færdigt i 5-10 minutter.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest