Jeg tror vist lige, at jeg nåede at være med på hyldeblomstsaft-vognen – og du kan også nå det endnu! Hjemmelavet hyldeblomstsaft er nemlig forholdvist simpelt at lave, og så smager det bare virkelig godt. Efter min mening skal hyldeblomstsaft have en god smag af hyldeblomst og et lille ekstra pift fra citronen. Den skal være frisk og læskende, så man kommer tilbage efter endnu et glas, og den må virkelig ikke være for sød.
Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron
Derfor er denne hyldeblomstsaft en smule syrlig samtidig med, at den har den runde søde smag fra hyldeblomsten – og så har jeg tilføjet et lille twist i form af appelsin, som kun gør den endnu bedre. Det er ihvertfald, indtil videre, den bedste hyldeblomstsaft, jeg har smagt. Jeg har brugt flormelis til at søde med, og der er ikke nær så meget sukker i, som jeg har set i andres opskrifter. Laver du hyldeblomstsaft med citron som her, så kan jeg anbefale dig fx at bruge det som dressing i en melonsalat med ærter og cashewnødder eller en mazarinkage med bær og hyldeblomstcreme.
Tip: Har du nogensinde prøvet at drikke varm hyldeblomstsaft? Bare saft og kogende vand – det smager også virkelig godt!
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Hyldeblomstsaft med citron og appelsin
Ingredienser
- 50 skærme hyldeblomster (små )
- 2 liter vand (kogt og let afkølet)
- 2 øko appelsiner (store)
- 2 øko citroner
- 100 g citronsyre
- 600 g flormelis (cirka)
Noter
Fremgangsmåde
- Det er vigtigt, at du starter med at tjekke efter dyr i blomsterne. Kom dem derefter ned i en stor gryde og drys citronsyren over.
- Skyl og skær appelsiner og citroner i store både eller skiver, og læg dem ned til blomsterne og hæld vandet over.
- Pres lidt væde ud af citrusfrugterne.
- Læg låg på gryden, og stil den på køl i 3 dage – men rør i den 3 gange om dagen.
- Efter de tre dage skal du si saften gennem et klæde/viskestykke, men lad vær med at presse for meget på det.
- Rør nu flormelis i, men sørg for at smage til, så du får den sødme, du bedst kan lide.
- Skyl evt. flaskerne med en smule atamon (derved kan saften holde lidt længere), og hæld overskydende atamon ud.
- Kom hyldeblomstsaften på flaskerne og luk låget godt.