Lækker hjemmelavet og frisk hyldeblomstsaft med et twist af citron og appelsin. En perfekt sommerdrik. Opskriften giver cirka 2,5 liter saft.
5 fra 2 stemmer
Servings: 2.5liter
Forberedelse20 minuttermin
Trækketid3 daysd
Ingredients
50skærmehyldeblomster(små )
2litervand(kogt og let afkølet)
2øko appelsiner(store)
2øko citroner
100gcitronsyre
600gflormelis(cirka)
Noter
Du kan evt. komme noget af saften i en plastikflaske og smide den i fryseren, så har du også hyldeblomst til senere på året. Bare undlad at fylde flasken helt, da den da kan sprænge.
Fremgangsmåde
Det er vigtigt, at du starter med at tjekke efter dyr i blomsterne. Kom dem derefter ned i en stor gryde og drys citronsyren over.
Skyl og skær appelsiner og citroner i store både eller skiver, og læg dem ned til blomsterne og hæld vandet over.
Pres lidt væde ud af citrusfrugterne.
Læg låg på gryden, og stil den på køl i 3 dage – men rør i den 3 gange om dagen.
Efter de tre dage skal du si saften gennem et klæde/viskestykke, men lad vær med at presse for meget på det.
Rør nu flormelis i, men sørg for at smage til, så du får den sødme, du bedst kan lide.
Skyl evt. flaskerne med en smule atamon (derved kan saften holde lidt længere), og hæld overskydende atamon ud.
Kom hyldeblomstsaften på flaskerne og luk låget godt.