Saltkaramel is

Hjemmelavet saltkaramel is

Åh jeg tror, at jeg har fundet mig en ny yndlings is. Hjemmelavet saltkaramel is – for søren den smager godt! En cremet vaniljeis med swirl (altså nærmest striber/streger) af den lækreste dulce de leche med flager af havsalt serveret med lidt friske blåbær. Der er simpelthen ikke meget, der slår hjemmelavet is. Især fordi is kan laves i utallige varianter, og jeg bliver altid inspireret, når jeg får is ude.

Opskrift på saltkaramel is

Denne saltkaramel is er indtil videre min favorit. Kombinationen af den cremede is sammen med den søde karamel og modspillet fra havsaltet, passer bare virkelig godt sammen. Næsten lidt for godt. Du er i hvert fald advaret – det er lidt afhængighedsdannende. Og så er det ret nemt at lave. Farligt!

Hjemmelavet saltkaramel is
Hjemmelavet saltkaramel is

Hjemmelavet is med dulce de leche

Det er jo faktisk “bare” en hjemmelavet vaniljeis, som bliver swirlet med dulce de leche – kondenseret mælk, der simrer i flere timer og bliver den lækreste, fløjsbløde karamel. Og så med et nip flagesalt i, der giver et rigtig godt modspil til den søde karamel. Du kan endda købe dulce de leche, hvis du ikke vil lave det selv. Og har du lyst til mere fyld, så tror jeg, at mørk chokolade eller måske ristede nødder også ville være godt i.

Hjemmelavet is uden ismaskine

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du overveje at lave en parfait is i stedet – der skal du bare komme iscremen på frys over et par timer og røre i den undervejs. Når konsistensen er som tyk softice, kan du fortsætte som i opskriften efter isen er taget af ismaskinen. Så laver du nemt saltkaramelis uden ismaskine.

Hjemmelavet saltkaramel is

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Saltkaramel is

Saltkaramel is

En lækker, cremet vaniljeis med swirls af karamel aka. dulce de leche. Opskriften giver en lille liter is.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 liter
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse20 minutter
Frysetid3 timer

Ingredienser

  • dl fløde
  • 3 dl sødmælk
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede )
  • 100 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • dåse dulce de leche
  • 1 tsk havsalt (cirka)

Fremgangsmåde

  • Først skal du sørge for at lave din dulce de deche efter opskrift i link i ingrediensliste. Det kan eventuelt gøres nogle dage før.
  • Placer den i køleskabet, så den er kold.
  • Lav din is ved at koge mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
  • Flæk vaniljestangen og mas kornene i lidt af sukkeret. Pisk vanilje, sukker og æg sammen.
  • Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 83 grader.
  • Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
  • Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
  • Lav imens saltkaramellen: kom dulce de delche op i en lille skål, rør godt rundt og vend derefter forsigtigt havsalt langsomt i.
  • Kom isen op i en beholder, når konsistensen er som tyk softice.
  • Fordel små “klatter” af saltkaramel oven på isen og swirl det rundt med en ske, så karamellen trækker streger og laver små lommer af saltkaramel nede i isen.
  • Kom beholderen i fryseren i mindst et par timer, gerne natten over.

Del med nogen du holder af
5 from 2 votes (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments