Jeg kan vel ikke være den eneste nutella fan derude vel? Derfor lavede jeg denne toplækre hjemmelavede version med masser af ristede hasselnødder, som giver et dejligt crunch. Min nutella blev pakket fint ind og givet som julegaver til familien. Den blev super godt modtaget af alle, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger.
Opskrift på nutella
Der er ikke noget bedre end et hjemmelavet produkt, hvor du ved præcis, hvilke ingredienser der er i. Og så er det virkelig nemt! Hasselnødder, god chokolade, økologisk fløde og lidt smør = hjemmelavet nutella. Det er ikke dårligt. Opskriften er forholdvis stor, så du kan sagtens halvere og få 1-2 store glas ud af det. Jeg smører det på brød, topper det på min havregrød, spiser det med ske eller dypper skiver af æble i. Vil du prøve en lidt sundere version, så skal du prøve min hasselnøddesmør med chokolade.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Hjemmelavet nutella
Ingredienser
- 300 g hasselnødder
- 225 g mørk chokolade (jeg brugte 70%)
- 3¾ dl piskefløde
- 50 g smør (stuetempereret )
- 1 nip salt
Køkkenudstyr
- Minihakker
Fremgangsmåde
- Rist hasselnødder i ovnen i 5-7 minutter ved 180 grader.
- Lad dem afkøle en smule og nulr derefter skallen af.
- Kom de afskallede nødder i en lille blender eller minihakker (gem dog en lille håndfuld til senere) og blend, til de er finthakkede.
- Hak chokolade fint og hæld det i en skål.
- Varm fløde forsigtigt op til lige før kogepunktet.
- Hæld fløden over den hakkede chokolade og vend det rundt sammen med smør og et pænt nip salt.
- Når du har en lind chokoladesauce, vender du de finthakkede nødder i.
- Kom nutella på skoldede glas og lad dem afkøle, inden du drysser med de gemte, hakkede hasselnødder på toppen.
- Kom låg på og opbevar dem på køl.