Har du nogensinde smagt hjemmelavede falafler? Uanset hvad burde du virkelig lave dem – jeg er ihvertfald blevet helt vild med dem! Det er en slags vegetarisk delle, som spises meget i Mellemøsten, og de består primært af kikærter. De er super nemme at lave, og så er de sprøde udenpå og lækkert bløde indeni.
Opskrift på falafler
Falaflerne har jeg smagt til med citronsaft, spidskommen, lidt chili og frisk persille, og så er de rullet i sesam- og nigellafrø, som virkelig gør noget ekstra for smag og konsistens. Det er så lækkert! Server dem fx med hummus, fladbrød og grønt som en wrap, i en madpandekage eller oven på en salat. De er også rigtig gode dagen efter, hvor du kan varme dem i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.
Er du vild med disse, så bør du også prøve mine ærtefalafler.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Hjemmelavede falafler
Ingredienser
- 480 g kikærter (fra dåse)
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt chili
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 håndfuld frisk persille
- 2 æg (små)
- 5 spsk hvedemel
- sesamfrø og nigellafrø
- smagsneutral olie ( til stegning)
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienser sammen (jeg brugte en foodprocessor), til dejen er lidt fast. Hvis dejen er for våd, kan du tilsætte lidt mere mel.
- Stil dejen på køl i 10 minutte – her vil dejen sætte sig en smule.
- Form små ‘deller’ med en ske og din hånd og rul dem forsigtigt i en blanding af sesamfrø og nigellafrø.
- Steg falaflerne i rigeligt varm olie i en pande ved middel-høj varme. De skal være sprøde på begge sider.
- Placer et stykke køkkenrulle på en tallerken og læg de stegte falafler ovenpå, så det overskydende olie suges af.