Har du også mest lyst til at blive inde i dag, væk fra det grå og kedelige vejr, og i stedet bage en lækker kage? Så kan jeg anbefale denne mazarinkage med hindbær og hvid chokolade. Sprød i kanten, svampet i midten, syrlige hindbær, marcipan og store stykker af hvid chokolade + en hemmelig ingrediens… Jeg havde tænkt over, om det var muligt at tilføje den, og jeg kan sige, at det passer virkelig godt til. Jeg har før lavet en blåbærmazarin med mørk chokolade, og denne mazarinkage med hindbær er en variation af den.
Opskrift på mazarinkage med hindbær
Det er en lækker mazarinkage, der er (smør)-sprød i kanten, nærmest fudgy-lignende konsistens i midten med en sød marcipansmag og fyldt med syrlige hindbær og store stykker af hvid chokolade. Og så tilbage til den hemmelige ingrediens: banan, som jeg har tilsat i et forsøg på at erstatte noget af sukkeret. Det giver en mild banansmag og en mere svampet konsistens i selve kagen – og det fungerer altså rigtig fint.
Er du ligesom jeg vild med mazarin, så skal du prøve min æbletærte med mazarin og karamel eller min mazarinbund med bær og hyldeblomstcreme.
Mazarinkage med hindbær og hvid chokolade
Ingredienser
- 170 g smør (blødt)
- 100 g sukker
- 150 g marcipan (groftrevet)
- 2 bananer (modne )
- 100 g hvedemel
- 100 g hvid chokolade
- 3 æg
- 150 g hindbær (frosne eller friske)
Køkkenudstyr
- Kageform
Fremgangsmåde
- Pisk blødt smør og sukker i et par minutter og pisk derefter groftrevet marcipan i.
- Mos bananerne i en skål og pisk det i smør-blandingen.
- Pisk æggene i ét ad gangen og vend herefter melet i med en dejskraber.
- Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
- Kom dejen i en 22 x 22 form med bagepapir og fordel hindbær ved at trykke dem godt ned rundt omkring i dejen. Hvis du bruger frosne, skal du lige lade dem tø lidt, inden du kommer dem i dejen.
- Glat toppen ud med dejskraberen, så det meste af hindbærrene bliver dækket af dej.
- Bag kagen ved 180 grader i cirka 40-45 minutter. Skru eventuelt lidt ned til sidst, hvis kagen bliver for mørk.
- Lad kagen afkøle lidt på bordet og derefter gerne i køleskab et par timer.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!