Kan vi ikke godt blive enige om, at dip er godt til alt? Til chips, grøntsagsstænger, nye kartofler, grill, kød. Ja nærmest alt. Og så kan dip næsten også altid bruges som dressing også – denne passer fx virkelig godt vendt i pasta, nye kartofler, salat eller lignende. Når jeg laver dip, bliver det ofte en guacamole, hummus, pesto eller yoghurt-krydderurte dip. Men da jeg fik veninder på besøg for ikke så længe siden, ville jeg lave en lidt anderledes dip og havde længe haft lyst til at prøve den tyrkiske haydari. Jeg servede det med blomkålsdeller, denne kålsalat og trekanter af tortillapandekager bagt sprøde i ovnen (forresten virkelig gode, sundere chips. Tip er hermed givet videre!).
Haydari dip
Haydari er egentlig ret simpelt og nemt at lave. Den består bare af grillede peberfrugter, cremet og salt feta, lidt krydderier, en smule olie og citronsaft. Evt hvidløg også. Det hele blendes sammen og bliver super cremet og får den lækreste, lidt mellemøstlige smag og kan serveres til det meste. Det er ikke sidste gang, at haydari kommer på bordet herhjemme.
Haydari dip
Ingredienser
- 2 peberfrugter (store )
- 200 g feta (gerne en cremet en a la Puck)
- 1 spsk olivenolie
- ½ citron
- ½ tsk sød paprika
- ½ tsk røget paprika
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 fed hvidløg (lille, kan undlades)
Køkkenudstyr
- Blender
Fremgangsmåde
- Halver peberfrugter og fjern kerner og det hvide.
- Placer dem med skindsiden op på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til skindet begynder at blive sort.
- Lad dem afkøle lidt og pil derefter skindet af.
- Kom de bagte peberfrugter og de resterende ingredienser i en blender og blend det hele til en cremet dip.
- Opbevar dippen i køleskabet indtil servering. Her kan den sagtens holde sig en lille uges tid.