Gulerodstærte med ost og timian

Gulerodstærte

Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer. Jeg havde nemlig køleskabet fyldt med flotte, forskelligt farvede gulerødder i klassisk orange farve men også gule og lilla gulerødder, og jeg kunne jo næsten ikke andet end at lave sådan en fin spiral gulerodstærte. Jeg har faktisk haft det på min to-do et stykke tid, fordi sådan en næsten kunstnerisk tærte er så flot og imponerende. Og man spiser jo også med øjnene ikke sandt?

Opskrift på gulerodstærte

Det er jo egentligt bare en gulerodstærte med et fancy udseende a la spiral. Bunden er den klassiske, jeg altid bruger – mindre fedt og mere fuldkorn end den klassiske. Og så har jeg lagt tynde bånd af gulerødder i en spiral og krydret æggemassen med citronskal, parmesan og frisk timian, der passer så godt til gulerødderne. Jeg elsker generelt gulerødder, fordi de både er fantastiske rå men også bagt, stegt og andet, hvor de bliver endnu mere søde.

Er du vild med tærte, så bør du også prøve en af mine mange andre tærteopskrifter.

Spiral grøntsagstærte med gulerødder og ost

Spiral tærte med gulerødder og ost

Den ser muligvis lidt fancy ud denne tærte, og jeg skal være ærlig at sige, at det tager lidt længere tid at lægge det sådan til forskel for andre tærter. Men det er altså næsten også noget af et kunstværk – især når du skærer den over og ser den fra siden af (se lidt længere nede). Jeg har brugt forskelligt farvede gulerødder, der selvfølgelig forstærker spiraleffekten, men du kan også bare bruge de orange hele vejen igennem. Og du kan også bruge andre lignende grøntsager eller måske skifte mellem gulerødder og squash for et andet fint look.

Sund grøntsagstærte

Det her er en sund grøntsagstærte med masser af gulerødder. Den går perfekt til aftensmaden med lidt salat vendt i en syrlig sød vinaigrette eller kold dagen efter til frokost eller på madpakken. Tærte er altid et hit på madpakken, og den kan også sagtens fryses ned.

Vil du se, hvordan man laver tærten, kan du finde en video på min Instagram reels.

Gulerodstærte med ost og timian
Spiral gulerodstærte
Gulerodstærte

Gulerodstærte med ost og timian

En skøn, flot og næsten kunstnerisk tærte med gulerødder i spiraler samt ost og timian. Tærten er nem at lave, men du skal bruge lidt ekstra tid på at lægge strimlerne i spiraler. Det er dog et ret hyggeligt projekt. Server med en salat til og der er til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

 • 1 stk tærtedej
 • 5 gulerødder (store og evt. i flere farver)
 • 5 æg
 • dl fløde (eller mælk)
 • 1 øko citron
 • 1 håndfuld parmesan (fintrevet)
 • 3 kviste frisk timian
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Følg opskriften på tærtebunden i linket i ingredienslisten.
 • Imens bunden forbages, skal du lave lange, tynde strimler af gulerod med en skræller.
 • Lav også æggemasse ved at røre æg, fløde/mælk, timian, revet parmesan, fintrevet skal fra citronen og et godt drys salt og peber sammen.
 • Læg strimlerne rundt i kanten og bevæg dig ind mod midten som en spiral. Skift mellem farverne, hvis du bruger forskelligt farvede gulerødder. Du kan evt. slutte af med ruller af strimlerne for en lidt pænere afslutning/midte. Jeg synes, at det var lidt sværere, hvis strimlerne var for lange, så jeg skar nogle af dem over på midten.
 • Hæld æggemassen forsigtigt over og bag tærten ved 175 grader i cirka 35 minutter. Skru evt. ned for varmen, hvis den bliver for mørk på toppen.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments