Krydrede, buttede gulerodspandekager. God tirsdag morgen til alle jer, der læser med på den anden side af skærmen! I har nok allerede spist jeres morgenmad, men så har jeg en ide til næste gang, I har lidt ekstra tid om morgenen. Den sidste dag jeg boede hjemme hos mine forældre (ja, hvis du ikke vidste det, så er jeg næsten lige flyttet hjemmefra og ind til København), der fik min søster og jeg lyst til at lave morgenmad sammen, og jeg foreslog nogle sunde pandekager. Da vi begge er vilde med gulerodskage, besluttede vi os for, at det måtte være sådan nogle, vi skulle lave. Som pandekager, i en sund morgensmadsversion.
Opskrift på gulerodspandekager
Gulerodspandekager er blandt andet lavet med revne gulerødder, havregryn og æg, fyldt med rosiner og krydret med kanel, kardemomme og revet citronskal. På toppen er der en klat græsk yoghurt rørt med kanel og en smule honning, og det kom faktisk samlet til at smage ret meget som et stykke gulerodskage, bare i pandekageform. Pandekagerne er ret nemme at lave, perfekte til når du har 15 minutter ekstra til at lave morgenmad, og så smager de altså lidt som at spise dessert til morgenmad. Jeg er også sikker på, at de ville være gode som sund dessert, til eftermiddagssulten eller som snack på madpakken.
Gulerodskagepandekager
Gulerodskagepandekage er et fedt ord. Og det lokker i hvert fald mig en del, at jeg har mulighed for at spise gulerodskage til morgen. Gulerodskage er en af mine yndlings kager, og det kan umuligt være dårligt som pandekager heller. Det er mange af de samme elementer som revne gulerødder, rosiner, kanel, kardemomme og citronskal, som jeg ville bruge til gulerodskage. Og så en sund creme på toppen, ligesom gulerodskage har cream cheese frosting på toppen.
Gulerodspandekager
Ingredienser
- 1,5 dl havregryn
- 1 spsk hvedemel
- 2 æg
- 2 gulerødder (mellemstørrelse)
- 1 dl mælk
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ øko citron (skallen)
- ¾ dl rosiner
- smør (til stegning)
Serveringsforslag
- græsk yoghurt
- stødt kanel
- honning
Køkkenudstyr
- Pande
- Rivejern
Fremgangsmåde
- Blend havregryn i en minihakker eller lignende, til det bliver til fint havremel.
- Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern.
- Rør alle ingredienser godt sammen og lad dejen trække i 5 minutter.
- Steg pandekagerne ved middelvarme i smør – vær tålmodig og vend dem først, når bunden har sat sig og er blevet gylden.
- Til toppen kan du røre en klat græsk yoghurt sammen med lidt stødt kanel og en smule akaciehonning.