Annonce

Grillet squash med burrata og pinjekerner

Grillet squash med burrata og pinjekerner

Opskrift på grillet squash med burrata. Det er faktisk allerede et år siden, at jeg lavede denne smukke tallerken for første gang, og jeg fik aldrig taget billeder og dermed delt den med jer. Og det er for dårligt, for det fortjener den ikke. Det er faktisk helt simpelt: grillet squash med burrata og pinjekerner. Jeg lavede den første gang i sommerhus med venner over en grill men denne gang bare på en grillpande hjemme, og det fungerede helt fint.

Opskrift på grillet squash med burrata

Som sagt er det helt simpelt. Tynde skiver af squash (zucchini/courgette om du vil), grillet på en pande og penslet med hvidløgsolie for ekstra smag. En fed og cremet burrata. Du kan enten købe en budgetvenlig, lille version eller gå all in med en fed og cremet stor en fra en specialbutik. Begge fungerer, sidstnævnte er ekstra godt. Og så har jeg pyntet med lidt urter, i dette tilfælde basilikum, citronskal og ristede pinjekerner også.

Jeg har også lavet denne opskrift på grillet squash med burrata med mozzarella i stedet for burrata. Det kan du også sagtens. Den er mindre cremet, men det smager også dejligt. Vælg gerne en ekstra god mozzarella, da det betaler sig at betale en smule mere, da den fylder så meget i retten. Du kan også lave min opskrift på marineret mozzarella, der også ville være skøn i denne ret.

Kan du lide denne opskrift, så skal du også prøve mine opskrifter på salat med paneret feta og speltsalat med pesto og mozzarella.

Grillet squash med burrata og pinjekerner

Simpel salat eller tilbehør med burrata

Jeg vil vove at påstå, at du kan servere denne portion grillet squash med burrata til det meste. Lav den som en del af en tapas eller buffet med flere retter. Lav den som tilbehør til en simpel pastaret eller som tilbehør til grillmaden, kyllingefrikadeller eller fisk.

Forslag til variationer: Udover at du kan bytte burrata ud med mozzarella eller marineret mozzarella, så er der et par andre ting, du også kan gøre. Pinjekerner smager så dejligt, og jeg kan godt lide at forkæle mig selv med dem en gang imellem. Men jeg ved også, at de er dyre. Du kan i stedet også bruge fx græskarkerner, der også vil passe fint til. I stedet for basilikum kan du også vælge dild, estragon eller måske citronmelisse.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Grillet squash med burrata og pinjekerner

Grillet squash med burrata og pinjekerner

Her får du en helt simpel opskrift på grillet squash penslet med hvidløgsolie toppet med en skøn, cremet burrata, ristede pinjekerner, god olivenolie, citronskal, flagesalt og frisk basilikum. Til to personer som tilbehør.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 1 stk squash (en stor én)
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 stk burrata
  • ¼ stk øko citron (skallen)
  • 3 spsk pinjekerner
  • 8 blade frisk basilikum
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  • Skær tynde skiver af squash på langs. Gerne på mandolinjern.
  • Hak eller pres hvidløget fint og rør det sammen med olien.
  • Opvarm en grill eller grillpande til middel-høj varme og grill alle squashstrimler på hver side, så de bliver bløde og får grillstriber. Pensl med hvidløgsolien på begge sider og drys også med lidt salt.
  • Rist pinjekernerne gyldne på en pande.
  • Anret den grillede squash i en skål eller dyb tallerken. Læg burrataen ovenpå.
  • Riv lidt fintrevet citronskal ud over og drys med pinjekerner og basilikumsblade.
  • Slut evt. af med lidt olie på burrataen og drys med flagesalt.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments