Jeg er vild med ideen om fyldte ting. Fyldte peberfrugter, fyldt pasta, fyldte dadler eller ovnbagte fyldte kartofler som her. Det er en super god måde at få brugt rester på og gøre det hele lidt mere lækkert. Den anden dag havde jeg fx en rest dahl, som jeg kom i halve peberfrugter, dryssede lidt ost på toppen og bagte i ovnen, til osten smeltede. Man ville også sagtens kunne bruge en rest kødsovs, chili con carne eller lignende, så det er jo perfekt stop spild af mad.
Fyldte kartofler med ost
Disse halve, dobbeltbagte og fyldte kartofler kunne også sagtens fyldes med rester, men jeg har denne gang lavet dem rimeligt simple med hytteost, frisk persille, forårsløg. De er krydret med en smule sennep, godt med salt og peber og drysset med cheddar på toppen, der smelter og bliver sprød og gratineret i ovnen. De kan serveres til kød, kylling og fisk men vil også fungere fint som vegetarisk hovedrolle med en sprød salat til.
Bagte kartofler med fyld
Jeg elsker kartofler i alle varianter fra ovnfritter til nye danske kartofler til søde kartofler. Men bagte kartofler med fyld er faktisk nyt for mig, og det forstår jeg ikke. Hvorfor ikke opgradere den ellers gode bagte kartoffel og fylde den med gode sager som ost. Du kan som skrevet ovenover også fylde med rester af kødsovs, mac and cheese eller hvad du nu har tilovers. Det kan næsten ikke blive dårligt.
Fyldte kartofler med hytteost, persille og cheddar
Ingredienser
- 2 bagekartofler (store)
- 3 forårsløg
- 1 spsk grovkornet sennep
- 1 håndfuld frisk persille
- 150 g hytteost
- cheddar (til at rive på toppen)
- salt og peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne godt og smør dem ind i lidt olivenolie.
- Læg dem på hver sit stykke staniol og bag dem ved 180 grader varmluft i en god times tid.
- Tjek om de er møre hele vejen igennem med en stegenål eller lille kniv. Fold staniolen op omkring kartoflen, hvis de bliver for mørke undervejs.
- Halver kartoflerne på den bredeste led.
- Skrab forsigtigt kartoffel-indmaden ud uden at lave hul i skrællen men lad der være et par mm skræl tilbage til at holde på fyldet.
- Skær ender fra forårsløgene og hak dem fint.
- Hak persille.
- Bland kartoffel-indmaden med hytteost, sennep, forårsløg, persille og godt med salt og peber.
- Kom fyldet tilbage i skallerne, riv cheddar groft på toppen og bag videre i cirka 20 minutter, til osten er sprød. Skru evt lidt op for varmen til sidst.