Verdens bedste fritter

30. juli 2013
Verdens bedste sprøde ovnfritter

Når det er sommer betyder det at der skal grilles! Og herhjemme står den altid på grillet hjemmelavede burgere med hjemmelavede ovnfritter med guacomole som dip. Min mor har selv udviklet denne opskrift, og det er virkelig verdens bedste fritter.
De er sprøde, let saltede, nemme og bare virkelig virkelig lækre. Hemmeligheden er, at trække stivelsen ud først, give dem lang tid i ovnen, så de får den sprødhed, og så først at putte salt på bagefter.
I bliver simpelthen nødt til at prøve dem!
De kan også bruges som tilbehør til andet kød, kylling, fisk eller salat.

(Tilbehør til 3-4 personer – ca 1 time)

Du skal bruge: 
6-8 store bagekartofler
1/2 dl olie
Groft salt

Så nemt er det: 
Start med at skrælle bagekartoflerne og skære dem i aflange stave, som på billedet. Det er ca 4-5 gange på tværs og derefter på lang af kartoflen. Kom dem i en skål og hæld koldt vand over. Lad dem stå i 5 minutter. Dette trækker stivelsen ud af kartoflerne. Hæld vandet fra, og læg kartoffelstavene ovenpå et viskestykke. Tør dem helt tørre.
Kom dem på en bageplade og vend olien rundt med stavene.
Giv dem 1 time ved 200 grader. Skru lidt ned, hvis de bliver for mørke.
Vend dem lidt rundt efter en halv time.
Tag dem ud af ovnen, og drys først salt på lige før du servere.

Verdensbedste ovnfritter med hjemmelavet grillet burger og guacomole

Anna

  • Reply
    Nynne
    2. august 2016 at 20:51

    Super gode og sprøde! Afprøvede den simple opskrift til aften, og alt blev som håbet. Juhuuu! Tak! 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      3. august 2016 at 9:34

      Juubii Nynne – det er jeg glad for at høre!
      De har virkelig også været på bordet mange gange herhjemme 😉

Svar

Instagram