Verdens bedste fritter

Verdens bedste fritter
Verdens bedste fritter

Når det er sommer betyder det at der skal grilles! Og herhjemme står den altid på grillet hjemmelavede burgere med hjemmelavede ovnfritter med guacomole som dip. Min mor har selv udviklet denne opskrift, og det er virkelig verdens bedste fritter, hvis du spørger mig.

De er sprøde, let saltede, nemme og bare virkelig virkelig lækre. Hemmeligheden er, at trække stivelsen ud først, give dem lang tid i ovnen, så de får den sprødhed, og så først at putte salt på bagefter. Du bliver simpelthen nødt til at prøve dem! De kan også bruges som tilbehør til kød, kylling, fisk eller salat.

Prøv også sød kartoffel fritter.

Verdens bedste fritter (Tilbehør til 3-4 personer – ca 1 time)

Du skal bruge: 
6-8 store bagekartofler
1/2 dl olie
Groft salt


Så nemt er det: 
Start med at skrælle bagekartofler og skære dem i aflange stave, som på billedet. Det er ca 4-5 gange på tværs og derefter på lang af kartoflen. Kom dem i en skål og hæld koldt vand over. Lad dem stå i 5 minutter. Dette trækker stivelsen ud af kartoflerne. Hæld vandet fra, og læg kartoffelstavene ovenpå et viskestykke. Tør dem helt tørre.

Kom fritterne på en bageplade og vend dem rundt i olien. Giv dem 1 times tid ved 200 grader. Skru lidt ned, hvis de bliver for mørke. Vend dem lidt rundt efter en halv times tid. Tag dem ud af ovnen, og drys først salt på, lige før du serverer.

Verdens bedste fritter 1
Verdens bedste fritter 3
Verdens bedste fritter med hjemmelavet grillet burger og guacomole
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments