Verdens bedste fritter

30. juli 2013
Verdens bedste fritter
Verdens bedste fritter

Når det er sommer betyder det at der skal grilles! Og herhjemme står den altid på grillet hjemmelavede burgere med hjemmelavede ovnfritter med guacomole som dip. Min mor har selv udviklet denne opskrift, og det er virkelig verdens bedste fritter, hvis du spørger mig.

De er sprøde, let saltede, nemme og bare virkelig virkelig lækre. Hemmeligheden er, at trække stivelsen ud først, give dem lang tid i ovnen, så de får den sprødhed, og så først at putte salt på bagefter. Du bliver simpelthen nødt til at prøve dem! De kan også bruges som tilbehør til kød, kylling, fisk eller salat.

Prøv også sød kartoffel fritter.

Verdens bedste fritter (Tilbehør til 3-4 personer – ca 1 time)

Du skal bruge: 
6-8 store bagekartofler
1/2 dl olie
Groft salt


Så nemt er det: 
Start med at skrælle bagekartofler og skære dem i aflange stave, som på billedet. Det er ca 4-5 gange på tværs og derefter på lang af kartoflen. Kom dem i en skål og hæld koldt vand over. Lad dem stå i 5 minutter. Dette trækker stivelsen ud af kartoflerne. Hæld vandet fra, og læg kartoffelstavene ovenpå et viskestykke. Tør dem helt tørre.

Kom fritterne på en bageplade og vend dem rundt i olien. Giv dem 1 times tid ved 200 grader. Skru lidt ned, hvis de bliver for mørke. Vend dem lidt rundt efter en halv times tid. Tag dem ud af ovnen, og drys først salt på, lige før du serverer.

Verdens bedste fritter med hjemmelavet grillet burger og guacomole
 • Reply
  Nynne
  2. august 2016 at 20:51

  Super gode og sprøde! Afprøvede den simple opskrift til aften, og alt blev som håbet. Juhuuu! Tak! 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   3. august 2016 at 9:34

   Juubii Nynne – det er jeg glad for at høre!
   De har virkelig også været på bordet mange gange herhjemme 😉

Svar