Kold nudelsalat med halloumi, grøntsager og peanutbutterdressing

12. september 2019
Kold nudelsalat med halloumi, grøntsager og peanutbutterdressing

Hvis der er noget, jeg er vild med, så er det halloumi og peanutbutter(dressing). Og gerne i kombination med hinanden. Jeg har længe haft ideen om en kold nudelsalat med masser af grønt – sådan en lidt asiatisk variant, og i weekenden var det tid. Jeg har nemlig indgået et samarbejde med Knorr, der gerne vil sætte fokus på mere klimavenlig mad, og her passer opskriften jo perfekt ind. Det er min anden opskrift ud af fire. Sidste gang lavede jeg one pot lasagne – har du tjekket den ud?

Mere klimavenlig mad – Spis verden bedre

Som jeg skrev ovenover, har Knorr igangsat en kampagne, der fokuserer på, at vi skal spise mere klimavenlig mad. Vi skal ikke nødvendigvis fuldstændig undlade kødet, men vi kan erstatte det eller bare halvdelen af det en gang imellem. Det behøver hverken være besværligt eller tage lang tid. Og det kan sagtens være sundt, nærende og mættende alligevel. Og det er præcis, hvad jeg prøver at vise med disse opskrifter.

Du kan læse meget mere om det på Knorrs hjemmeside. Du kan også finde dem og endnu mere inspiration på deres Facebook-side lige her.

Kold nudelsalat med halloumi, grøntsager og peanutbutterdressing

Sidste gang brugte jeg en krydderiblanding, og i dag har jeg brugt en flydende, koncentreret grøntsagsfond, hvor alle grøntsager og urter er 95% bæredygtigt produceret. Jeg har i mange år brugt bouillonterninger, men jeg har faktisk aldrig set en koncentreret fond på denne måde før. Men den er ret smart, fordi den, udover sauce, supper og gryderetter, også kan bruges i kolde retter. Den behøver nemlig ikke blive opløst i kogende vand, som almindelige bouillonterninger gør. Man kan derfor nemt bruge den direkte i marinader eller til dressinger, som jeg har gjort her. Den kan som udgangspunkt købes i alle større Bilka, Føtex, Superbrugsen, Kvickly, Menu og Fakta.

Asiatisk nudelsalat med masser af smag

Jeg har nemlig rørt den i en peanutbutterdressing med crunchy peanutbutter, sesamolie, fishsauce, lime og honning. Og den giver en virkelig god intens, umamismag. Sammen med en kold nudelsalat med agurk, gulerødder, stegt halloumi, basilikum og sesamfrø, giver det et lidt asiatisk twist. Den tager ikke mere end 20 minutter at lave – det er altså nem aftensmad! Den er perfekt, som den er, og den er også super som frokost eller på madpakken dagen efter. Ps: brug endelig de grøntsager, du har i køleskabet.

Mit tip til jer i dag: Erstat kød med ost – fx grillost eller halloumi som her, der får en sprød overflade. Det giver også mæthed til retten og en lækker smag og konsistens.

Læs også: Vegetarisk curry med halloumi og blomkål / Vandmelonsalat med halloumi og mynte / Hjemmelavet peanutbutter / Friske forårsruller med peanutbutter-kokosdip

Kold nudelsalat med halloumi, grøntsager og peanutbutterdressing

Kold nudelsalat med halloumi, grøntsager og peanutbutterdressing (til 4 personer)

  • 2 store spsk peanutbutter
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 spsk sesamolie
  • saften fra 2 lime
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk Knorr flydende koncentreret grøntsagsfond
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 1/2 agurk
  • 250 g halloumi
  • 350 g nudler (jeg har brugt udon nudler)
  • 1/2 bundt frisk basilikum
  • 1 håndfuld sesamfrø

Så nemt er det: Start med at røre dressingen sammen: først peanutbutter og limesaft. Derefter honning, sesamolie, fishsauce, flydende koncentreret grøntsagsfond og omkring 1/2 dl vand. Smag til og juster evt. vandmængden, til du har en tyktflydende peanutbutterdressing.

Skær halloumi i mindre stykker og steg det på en varm pande – gerne i lidt sesamolie, til de er sprøde og gyldne på begge sider. Skær agurk i tynde skiver og skræl fine strimler gulerod med en grøntsagsskræller.

Kog nudler efter anvisningen på pakken og skyl i koldt vand, til det er helt koldt. Vend med de fleste gulerodsstrimler, agurkeskiver og friske basilikumsblade. Anret på et fad og pynt med de resterende grøntsager, stegt halloumi og frisk basilikum. Dryp dressingen udover og drys med sesamfrø.

  • Reply
    Nyheder
    4. oktober 2019 at 22:27

    Den her nuddelsalat skal jeg prøve engang! Ser ALT for lækker ud! Tak 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      5. oktober 2019 at 11:19

      Ih hvor skønt! Jeg håber, at du vil prøve den 😀

Svar