Jeg har en stor svaghed for friske figner, og det er nu, de skal nydes og spises i alle mulige varianter. Jeg har længe drømt om at lave en figentærte med dem og blev helt inspireret, da jeg fandt dem i supermarkedet. Jeg tænkte nemlig straks på en sød tærte med sprød bund og marcipanfyld. Det er altså virkelig godt.
Opskrift på figentærte
Denne figentærte er fyldt med friske figner, hindbær og masser af marcipan! GUF! Den er aller bedst, når den har stået på køl og er blevet helt kold og så serveret med en skefuld creme fraiche/skyr eller en kugle vaniljeis, hvis det skal være luksus versionen. Generelt er jeg faktisk ret vild med søde tærter. Hvis du også er det, kan jeg bestemt anbefale dig at tjekke min æbletærte med mazarin og nøddekaramel, min citrontærte med marengs eller min rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade ud.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Figentærte med hindbær og marcipan
Ingredienser
Sød tærtedej
- 3½ dl hvedemel
- 50 g flormelis
- 120 g smør
- 1 æggeblomme
Fyld
- 100 g smør
- 70 g rørsukker
- 125 g marcipan
- 1 vaniljestang
- 2 æg
- 4 friske figner
- 100 g friske hindbær
Køkkenudstyr
- Tærteform
Fremgangsmåde
Tærtebund
- Bland hvedemel og flormelis i en skål og smuldr smørret i med hænderne til en crumble-lignende konsistens.
- Saml dejen godt med æggeblommen og kom det på køl i 30 minutter.
- Tag dejen ud af køleskabet og pres det ned i en tærteform med hænderne – sørg for at dejen kommer godt op ad kanterne.
- Prik bunden mange steder med en gaffel (så den ikke hæver op i ovnen) og bag tærtebunden i 10 minutter ved 190 grader.
- Lad bunden køle af, imens du laver fyldet.
Fyld og samling
- Pisk smør og sukker blødt sammen med kornene fra vaniljestangen.
- Riv marcipanen groft og kom det ned til smør og sukker sammen med de 2 æg. Pisk det godt.
- Skyl fignerne og halver dem.
- Fordel marcipanremoncen på den afkølede tærtebund og læg derefter figner og hindbær på.
- Bag tærten i ovnen ved 190 grader i 30-35 minutter. Hvis tærten begynder at blive for mørk på toppen, kan du komme et stykke stanniol over.
- Server den kold eller lun, evt. med en skefuld creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis.