Enchiladas med kylling og ost. Det er bare ultimativ comfort food og masser af gode sager samlet i én ret. Jeg har i lang tid kigget på og savlet over opskrifter på enchiladas, så selvfølgelig måtte jeg også kaste mig ud i de spanske madpandekager. Det er simpelthen bare lækker, mexicansk hyggemad, når det er bedst, og de kan virkelig laves i mange versioner.
Opskrift på enchiladas med kylling og ost
Mine enchiladas består af madpandekager fyldt med kylling, majs, bønner, revet ost og krydret tomatsovs, toppet med mere tomatsovs og ost og bagt i ovnen, så de bliver sprøde i kanten, og osten smelter på toppen. Server dem gerne med guacamole eller en frisk salat. Enchiladas kan også sagtens laves med andet fyld som oksekød eller vegetarisk, hvis du skruer op for bønner og grøntsager, og så kan du krydre dem præcis, som du bedst kan lide – jeg er dog vild med de mexicansk/mellemøstlige smage som her. Er du vild med denne opskrift, bør du også prøve mine quesadillas med chorizo og ost eller min mexicanske lasagne med chorizo og kål.
Enchiladas med kylling og ost
Ingredienser
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1½ tsk paprika (mild)
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk kanel
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk hvedemel
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 hønsebouillonterning
- 1½ dl kogende vand
- 3 kyllingebryster (små eller to store)
- 2 dl majs (fx frosne og optøede)
- 1 dåse kidney bønner (drænet og skyllet)
- 2 håndfulde revet ost (fx gouda, cheddar eller mozzarella)
- frisk persille
- 7 madpandekager
Køkkenudstyr
- Ildfast fad
- Gryde
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint og steg det på en pande med lidt olivenolie og krydderierne.
- Rør rundt og tilsæt melet.
- Kom bouillonterninger og vand i, imens du rører det godt sammen.
- Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre under låg i 10 minutter.
- Blend saucen med en stavblender og smag til med salt, peber og evt ekstra krydderier.
- Halver kyllingebrysterne, kom dem ned i saucen og lad det simre videre under låg i 15 minutter, til kyllingen er tilberedt.
- Tag kyllingestykkerne op af saucen og riv kødet fra hinanden i strimler med 2 gafler.
- Bland 2/3 dele af saucen med bønner, kylling, majs og 1 håndfuld frisk, grofthakket persille.
- Kom et par spsk fyld i hver pandekage og drys med lidt revet ost.
- Rul pandekagerne sammen og kom dem i et fad med lukningen nedad.
- Fordel resten af saucen på toppen og drys med mere ost.
- Giv pandekagerne 15-20 minutter i ovnen ved 200 grader, drys med friskhakket persille og server – gerne med guacamole.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!