Daim is

hjemmelavet Daim is uden ismaskine

Her får du min opskrift på hjemmelavet daim is. Jeg havde beslutte mig for at gå i køkkenet den anden dag for at lave en hjemmelavet is. Jeg synes altid det er lidt svært at beslutte mig for smagen, fordi der er så mange muligheder. Men jeg kunne mærke, at jeg havde lyst til en klassiker, og man skal virkelig ikke kimse af en hjemmelavet daim is.

Opskrift på hjemmelavet daim is

Hvorfor smager daim så godt? Har du det på samme måde? Helt perfekt salt, knas, sødt. Kombinationen af karamel og chokolade vinder jo ofte, og i en kombination med cremet, blød flødet is, så kan det næsten ikke blive bedre. Det er sådan en is, man både kan spise en lille kugle af som snack eller spise lidt mere af som større dessert. Den er god, som den er, men den er også skøn på og i vafler og pandekager, med brownie og meget mere.

Er du vild med hjemmelavet is, så skal du også prøve mine opskrifter på bounty is, kaffeis med oreos eller måske vaniljeis med lemon curd og crumble.

nem hjemmelavet is med daim og få ingredienser

Nem is med daim uden ismaskine

Der er mange forskellige måder at lave hjemmelavet is på. Skal du lave den helt ægte version, består den af en creme anglaise, og så skal du bruge en ismaskine til at køre den til is. Men det ved jeg godt, at det både kræver tid og en maskine til det, og selvom jeg har en ismaskine, vælger jeg nogle gange den hurtigere variant som metoden for denne daim is, fordi den tager 10 minutter at bikse sammen, og så skal den bare i en beholder og på frys. Det er super nemt og hurtigt.

Is parfait med daim

Når vi snakker den nemme version af is, så er der lidt forskellige måder at lave det på. Indenfor de seneste år er versionen med kondenseret mælk blevet enormt populær, og det er klart også den nemmeste version. Jeg synes dog godt, at det kan blive lidt for sødt og flødetungt i nogle tilfælde. Jeg har derfor lavet denne daim is som en parfait. Her laver du en æggesnaps (æggeblommer og sukker), som du vender med piskede æggehvider og flødeskum. Det giver en lidt lettere is, der ikke er så flødetung, og det kan laves uden ismaskine.

Herfra er det egentlig bare at smage til eller fylde med det, du bedst kan lide eller har lyst til. Det kan være bærvarianter, hvor du vender en hindbærcoulis i – enten som swirl eller røre helt ud i isen. Det kan også være stykker af ting som daim, hakket chokolade som en stracciatella is, kandiserede nødder som en krokant is eller lignende. Du kan også smage isen til med alt fra lakrids til kanel, kaffe og meget mere. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

hjemmelavet Daim is uden ismaskine
hjemmelavet Daim is uden ismaskine

Daim is

Hjemmelavet daim is uden ismaskine. En nem opskrift baseret på fløde, piskede æggehvider og æggesnaps.
No ratings yet
Antal: 8 personer
Forberedelse15 minutter
frysetid6 timer

Ingredienser

  • 4 stk æggeblommer (kan være pasteuriserede)
  • 3 stk æggehvider (kan være pasteuriserede)
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 ml fløde
  • 100 g daim (svarer til ca 4 små "barer")

Fremgangsmåde

  • Start med at hakke daim halv-fint.
  • Tag tre skåle og en elpisker frem.
  • Pisk hviderne luftige i den ene skål. Når de er luftige, tilsætter du halvdelen af sukkeret og piske, til æggehviderne er stive og kan holde sig selv.
  • I skål nummer to pisker du æggeblommerne med resten af sukkeret til en tyk og lys æggesnaps.
  • I skål nummer tre pisker du fløden til flødeskum, der netop kan holde sig selv.
  • Vend forsigtigt æggehviderne i æggesnapsen og vend herefter også flødeskum i forsigtigt.
  • Vend den hakkede daim i og hæld cremen i en form, der kan komme i fryseren.
  • Lad isen fryse i minimum 6 timer og meget gerne natten over. Tag den evt. ud 5-10 minutter før, den skal serveres.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments