Go Back
+ servings
hjemmelavet Daim is uden ismaskine

Daim is

Hjemmelavet daim is uden ismaskine. En nem opskrift baseret på fløde, piskede æggehvider og æggesnaps.
5 fra 1 stemme
Servings: 8 personer
Forberedelse15 minutter
frysetid6 timer

Ingredients

  • 4 stk æggeblommer (kan være pasteuriserede)
  • 3 stk æggehvider (kan være pasteuriserede)
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 ml fløde
  • 100 g daim (svarer til ca 4 små "barer")

Fremgangsmåde

  • Start med at hakke daim halv-fint.
  • Tag tre skåle og en elpisker frem.
  • Pisk hviderne luftige i den ene skål. Når de er luftige, tilsætter du halvdelen af sukkeret og piske, til æggehviderne er stive og kan holde sig selv.
  • I skål nummer to pisker du æggeblommerne med resten af sukkeret til en tyk og lys æggesnaps.
  • I skål nummer tre pisker du fløden til flødeskum, der netop kan holde sig selv.
  • Vend forsigtigt æggehviderne i æggesnapsen og vend herefter også flødeskum i forsigtigt.
  • Vend den hakkede daim i og hæld cremen i en form, der kan komme i fryseren.
  • Lad isen fryse i minimum 6 timer og meget gerne natten over. Tag den evt. ud 5-10 minutter før, den skal serveres.