Der er nok ikke nogle snacks, jeg elsker mere end dadelkugler. Og disse dadelkugler med chokoladeovertræk må alligevel nok være mine favoritter. Saftige, trøffelagtige dadelkugler med godt smag fra kakao og ristede hasselnødder og så dyppet i mørk chokolade vendt med finthakkede hasselnødder. Et kæmpe hit. Til eftermiddagssnack, aftendessert eller endda som konfekt til jul.
Opskrift på dadelkugler med chokoladeovertræk
Det er nemt at lave sine egne dadelkugler. Jeg har en basisopskrift, jeg altid bruger, og så freestyler jeg lidt derudfra. Mine dadelkugler består altid af ristede nødder, lidt havregryn, dadler (her har jeg brugt medjool dadler men det kan også være de billigere juicy dadler), kakaopulver, en smule kokosolie og et nip salt, fordi det fremhæver smagen så godt. Og så tilføjer jeg ofte et par digestive kiks. Et kæmpe godt trick, der giver en skøn konsistens og en dejlig ristet smag. I disse har jeg tilsat lidt hasselnøddesmør også, men det kan undlades.
Er du vild med dadelkugler, så skal du også prøve mine æblekagekugler, dadelkugler med rom og bastognekiks eller dadelkugler med lakrids.
Sund snack med dadler, nødder og chokolade
Dadelkugler er bare en god sund snack, og de indeholder alt muligt lækkert, der ikke bare tilfredsstiller den søde tand, men som også mætter godt og giver dig gode ting. Som dadler, ristede nødder, mørk chokolade, havregryn, kokosolie og lignende. Det tager ikke mere end 10-15 minutters arbejdstid at lave dadelkugler, og så vælger du selv, om du vil dyppe i smeltet chokolade som her. Du vil også sagtens kunne rulle i ristet kokos, ekstra finthakkede nødder, havregryn eller andet. Jeg anbefaler altid at rulle dem i noget, da du så undgår, at de klistrer sammen.
Sunde chokoladetrøfler med dadler
Jeg vil jo mene, at de her dadelkugler med chokolade er lidt som at spise chokoladetrøfler. Eller i hvert fald som at spise konfekt, fyldte chokolader og lignende. Og så måske endda mere tilfredsstillende, fordi der er lidt mere tekstur, og de mætter mere. Et virkelig godt tip til madpakkerne også. Undlader du at dyppe dem i mørk chokolade, er de også skønne at fryse ned. Så kan du altid tage en op, når snacksulten melder sig.
Laver du en af mine opskrifter som fx disse dadelkugler med chokolade, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Dadelkugler med chokolade
Ingredienser
- 100 g hasselnødder
- 3 spsk havregryn
- 4 stk digestive kiks
- 180 g dadler (uden sten)
- 3 spsk smeltet kokosolie
- 2 spsk kakaopulver
- 1 spsk hasselnøddesmør (eller peanutbutter, kan undlades)
- 1 nip salt
- 100 g mørk chokolade
Noter
Fremgangsmåde
- Start med at riste hasselnødderne. Lad dem køle lidt og nulr så skallerne af.
- Kom ¾ af nødderne i en blender eller minihakker sammen med havregryn og kiks og blend til groft mel.
- Kom dadler (uden sten), smeltet kokosolie, kakaopulver, nøddesmør og salt i og blend, til du har en ensartet masse.
- Kom et par spsk vand i, hvis den har brug for hjælp til at samle sig lidt.
- Kom massen på køl/frys i en times tid, så den sætter sig lidt.
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Hak de resterende hasselnødder fint og vend dem i den smeltede chokolade.
- Rul dadelmassen til kugler, evt. med fugtede hænder.
- Dyp kuglerne i chokolade og placer dem på en tallerken med et et stykke bagepapir.
- Sæt dem på køl, til chokoladen har sat sig.