Go Back
+ servings
Dadelkugler med chokolade - overtræk, nem og sund opskrift

Dadelkugler med chokolade

Lækre, sundere dadelkugler med chokoladeovertræk og hasselnødder. Nemme at lave og perfekt som en sund snack, sød sag eller konfekt.
5 fra 1 stemme
Antal: 20 stk
Forberedelse20 minutter
Køletid1 time

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder
  • 3 spsk havregryn
  • 4 stk digestive kiks
  • 180 g dadler (uden sten)
  • 3 spsk smeltet kokosolie
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 spsk hasselnøddesmør (eller peanutbutter, kan undlades)
  • 1 nip salt
  • 100 g mørk chokolade

Noter

Dadelkuglerne kan sagtens holde sig 1-2 uger på køl. 

Fremgangsmåde

  • Start med at riste hasselnødderne. Lad dem køle lidt og nulr så skallerne af.
  • Kom ¾ af nødderne i en blender eller minihakker sammen med havregryn og kiks og blend til groft mel.
  • Kom dadler (uden sten), smeltet kokosolie, kakaopulver, nøddesmør og salt i og blend, til du har en ensartet masse.
  • Kom et par spsk vand i, hvis den har brug for hjælp til at samle sig lidt.
  • Kom massen på køl/frys i en times tid, så den sætter sig lidt.
  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Hak de resterende hasselnødder fint og vend dem i den smeltede chokolade.
  • Rul dadelmassen til kugler, evt. med fugtede hænder.
  • Dyp kuglerne i chokolade og placer dem på en tallerken med et et stykke bagepapir.
  • Sæt dem på køl, til chokoladen har sat sig.