Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Dadelkugler med chokolade
Lækre, sundere dadelkugler med chokoladeovertræk og hasselnødder. Nemme at lave og perfekt som en sund snack, sød sag eller konfekt.
5
fra 1 stemme
Antal:
20
stk
Forberedelse
20
minutter
min
Køletid
1
time
t
Ingredienser
100
g
hasselnødder
3
spsk
havregryn
4
stk
digestive kiks
180
g
dadler
(uden sten)
3
spsk
smeltet kokosolie
2
spsk
kakaopulver
1
spsk
hasselnøddesmør
(eller peanutbutter, kan undlades)
1
nip
salt
100
g
mørk chokolade
Noter
Dadelkuglerne kan sagtens holde sig 1-2 uger på køl.
Fremgangsmåde
Start med at riste hasselnødderne. Lad dem køle lidt og nulr så skallerne af.
Kom ¾ af nødderne i en blender eller minihakker sammen med havregryn og kiks og blend til groft mel.
Kom dadler (uden sten), smeltet kokosolie, kakaopulver, nøddesmør og salt i og blend, til du har en ensartet masse.
Kom et par spsk vand i, hvis den har brug for hjælp til at samle sig lidt.
Kom massen på køl/frys i en times tid, så den sætter sig lidt.
Smelt chokoladen over vandbad.
Hak de resterende hasselnødder fint og vend dem i den smeltede chokolade.
Rul dadelmassen til kugler, evt. med fugtede hænder.
Dyp kuglerne i chokolade og placer dem på en tallerken med et et stykke bagepapir.
Sæt dem på køl, til chokoladen har sat sig.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest