Congee med kylling

Congee med kylling

Da jeg boede hjemme, prøvede jeg altid at lokke min far med i køkkenet. Og en af de første opskrifter, vi lavede sammen var denne congee med kylling. Hvis du ikke er stødt på det før, kan jeg fortælle dig, at det er en asiatisk risgrød med masser af smag. Generelt elsker jeg faktisk grød: risotto, havregrød, risengrød – you name it. Men jeg havde aldrig tænkt over det som en salt ret som her, hvor man koger risene med fond for en masse smag. Congee er virkelig nemt at lave, og så smager det bare af meget.

Opskrift på congee med kylling

En congee med kylling er som sagt lavet med en base af ris, der bliver kogt i fond. Derefter vendes de med soyastegt kylling og en hurtig paste/puré lavet på sesamolie, hvidløg, ingefær og chili. Det er virkelig der, hvor smagen kommer ind. Til slut toppes grøden med soya, friske koriander, limesaft og saltede peanuts. Det er toppingen, der sætter prikken over i’et! Min congee med kylling er faktisk rimelig nem at lave og kan med lidt god vilje være færdig på en halv time.

Tip: hvis du ønsker en vegetarisk version, kan du bare bruge grøntsagsbouillon og stege grøntsager i soya i stedet for kylling. Og vil du tilsætte lidt ekstra grønt, kan du skære små tern af gulerødder (som jeg faktisk har gjort på billederne her) eller squash og tilsætte det til sidst sammen med kyllingen.

Asiatisk risgrød med kylling og peanuts

Asiatisk risgrød med kylling, koriander og peanuts

Jeg har faktisk aldrig fået asiatisk risgrød i Asien. Men måske jeg bare heller ikke har ledt efter det, og det skal bestemt ændres næste gang. Det kunne nemlig være virkelig sjovt at smage en helt traditionel version af congee med kylling lavet af en, der har perfektioneret den i mange år. Min version er den nemme version med de remedier, vi alle har i køkkenet og kan finde i supermarkedet, men jeg lover, at du ikke vil blive skuffet.

Hvis du, ligesom jeg, også er vild med grød, kan jeg også anbefale at prøve disse:

Congee a la Grød

Jeg er kæmpe fan af grød (risengrød, havregrød, risotto, bygotto osv), og første gang jeg smagte den asiatiske risgrød congee var hos Grød i Torvehallerne sammen med min far. Vi besluttede os for, at det måtte vi prøve at lave derhjemme, og det var sådan, at vi eksperimenterede os frem til denne opskrift. Jeg havde før dette aldrig troet, at en grød lavet på ris kunne have så meget smag. Vi kender jo alle risengrød, men det her er bare noget helt andet, og jeg har lavet det mange gange siden.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Congee med kylling

Congee med kylling

En traditionel asiatisk risgrød, også kaldet congee, med kylling, ingefær, peanuts, koriander, soya og sesamolie – masser af smag. Opskriften er til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

 • 300 g jasminris
 • 2 hønsebouillonterninger
 • 1,4 liter kogende vand
 • 3 kyllingebryster
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 spsk soya
 • ½ dl sesamolie
 • 1 fed hvidløg
 • 1 chili (medium styrke)
 • 60 g ingefær
 • 1 lime

Toppingforslag

 • friske koriander
 • soya
 • peanuts

Noter

For ekstra grøntsager kan du snitte et par gulerødder og en halv squash i små tern og vende i risgrøden sammen med kyllingen. Det kan klart anbefales, hvis du vil tilsætte lidt mere knas i selve grøden og flere grøntsager til retten.

Køkkenudstyr

 • Gryde
 • Pande
 • Minihakker

Fremgangsmåde

 • Skyl risene i en si og kom dem derefter i en gryde med det kogende vand rørt med bouillonterningerne og giv det et hurtigt opkog.
 • Når vandet koger, skal der skrues ned på middelvarme, og risene skal stå og simre, indtil al væden er absorberet. Det tager cirka 20-25 minutter.
 • Skær imens kylling i mundrette tern og brun dem godt af på en varm pande med 1 spsk olivenolie og 1 spsk soya, til de er akkurat gennemstegte.
 • Pil hvidløg, skræl ingefær og blend begge dele med sesamolie og chili til en pure (jeg brugte en minihakker).
 • Når risene er færdige, skal pure og kylling røres i, og det hele skal varmes godt igennem i et minut eller 2.
 • Smag evt til med en smule limesaft.
 • Server grøden i skåle og top med friske koriander, soya, limesaft og peanuts – og gerne masser af det.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments