Chiagrød med vanilje, kokos og mango

Chiagrød med vanilje, kokos og mango

For et par uger siden inviterede jeg min familie til brunch i lejligheden, hvor denne chiagrød med vanilje, kokos og mango var en del af det. Jeg er vild med brunch, fordi det er en god blanding af sød og salt. Sundt og syndigt. Og så kan man sidde og hapse over længere tid. Det er så hyggeligt – især omgivet af gode mennesker. Jeg serverede også blåbærpandekager med fuldkorn, de nemmeste, koldhævede boller og sundere kokosnutella til samt juice, kaffe og pålæg.

Eksotisk chiagrød med vanilje

Du har sikkert mødt chiagrød før, men jeg vil nu alligevel introducere dig til denne version. Chiagrød har ikke altid været min favorit på grund af konsistensen, men den her er jeg helt vild med. En cremet og luftig chiagrød med smag af vanilje toppet med iskold og let syrlig mangois, ristede kokosflager og friske blåbær. Sommerligt, eksotisk og så dekorativt i fine glas.

Chiagrød med mangois – en sund dessert

Min mango var ikke moden til at blende rå, så jeg frøs den ned, blendede og toppede med mangois i stedet. Du kan også bare blende en moden mango med lime og honning, hvis du ikke vil have is på. Jeg synes dog, at kombination af chiagrød og iskold is kan noget. Den kan både spises som morgenmad, en del af en brunch, sund dessert eller eftermiddagssnack.

Chiagrød med vanilje, kokos og mango

Chiagrød som opskrift til brunch

Dette fine glas chiagrød med vanilje, kokos og mango passer perfekt til et brunchbord med nogle lækre boller, god kaffe og måske lidt sødt i form af pandekager eller kanelsnegle. Flere af tingene finder du opskrifter på her på bloggen. Søg på brunch eller på den bestemte opskrift, du søger.

Chiagrød med vanilje, kokos og mango
Chiagrød med vanilje, kokos og mango

Chiagrød med vanilje, kokos og mango

Disse fine glas med chiagrød med vanilje, kokos og mango er perfekt til brunchbordet eller til en luksus morgenmad.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 glas
Forberedelse15 minutter
Køletid8 timer

Ingredienser

  • 6 spsk chiafrø
  • 4 dl mælk (komælk, mandelmælk eller anden plantemælk)
  • 3 spsk skyr (store, gerne med vanilje)
  • 1 mango (en stor og moden én)
  • ½ lime
  • 1 spsk honning (evt.)
  • 4 spsk kokosflager
  • 4 spsk blåbær

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Rør chiafrø sammen med mælk.
  • Skræl mango, skær kødet i små tern og kom det i en pose i fryseren. Hvis din mango er meget moden, eller du hellere vil have mangokompot og ikke -is på, kan du sagtens droppe at fryse den.

Ved servering

  • Næste morgen skal du røre skyr i din chiagrød.
  • Blend den (frosne) mango med lime saft og evt. lidt honning til en mango(is).
  • Top chiagrøden med mango(is), kokosflager og friske bær og server med det samme.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments