Så er jeg hjemme efter en dejlig uges ferie på solrige Sicilien og klar til at dele en rigtig skøn sommersalat med jer, som min mor og jeg lavede i sommerhuset for 2 ugers tid siden. Den indholder alt det, jeg synes en god salat skal: syrligt, sødt, sprødt, salt og cremet, og så passer den perfekt til denne tid på året, hvor der er danske solmodne kirsebær og friskbælgede ærter i butikkerne og solskinsvejr udenfor til at grille – denne bulgursalat er nemlig perfekt som tilbehør til et stykke grillet kød, kylling eller fisk og som salat til frokost/madpakken dagen efter.
Opskrift på bulgursalat
Denne bulgursalat er vendt med sprøde, friskbælgede ærter, syrligt-søde kirsebær, karamelliserede rødløg, cremet feta og masser af citron og frisk persille. Hvis du vil lave bulgursalaten udenfor årstiden, kan du sagtens bruge andre saftige frugter som nektariner, appelsiner, blommer eller måske andre bær i stedet for kirsebær, og hvis du ikke har bulgur, vil du sagtens kunne erstatte med quinoa, spelt eller perlebyg. Jeg har brugt en gedefeta, fordi jeg elsker smagen, men du bruger bare den, du bedst kan lide. Bulgursalaten er klart en ny favorit herhjemme, og det er ikke sidste gang, at den kommer på bordet!
Er du vild med kirsebær, så skal du også prøve min cheesecake med kirsebær.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede løg og feta
Ingredienser
- 3 dl bulgur
- 4,5 dl vand
- 3 rødløg (store )
- 500 g ærter (vægt før de bælges)
- 250 g kirsebær
- 75 g feta
- ½ citron
- 1 spsk akaciehonning
- 1 håndfuld frisk persille
- olivenolie
- salt og peber
- sukker
Køkkenudstyr
- Pande
- Gryde
Fremgangsmåde
- Kog bulgur med vand og et drys salt i cirka 10 minutter ved mellemvarme, til al vandet er væk.
- Lad bulgur køle af.
- Imens bulguren koger, skal du skrælle rødløg, halvere dem og skære dem i grove både.
- Kom dem på en varm pande med 1 spsk olivenolie og et godt drys salt og peber og varm igennem i et par minutter.
- Skru herefter ned på middelvarme, kom 1 spsk sukker på og lad dem blive bløde og karamelliserede. Det tager cirka 10-15 minutter. Rør jævnligt.
- Imens rødløg steger og bulgur køler af, skal du bælge ærterne, halvere kirsebær og tage stenene ud.
- Hak persillen groft.
- Rør 1 spsk olivenolie, citronsaft og akaciehonning sammen i en lille skål.
- Vend den lune bulgur med dressing, ærter, kirsebær, rødløg og persille og smuldr feta på toppen.