Brombærtærte med sød mandel-frangipane og mørk chokolade. På den anden side af hækken, lidt nede af stien og gemt under trætoppene, der finder man min ‘hemmelige’ brombærbusk, som hvert år på dette tidspunkt bliver fyldt med de lækreste brombær. Om det er fordi, at det kun er min familie og jeg, der kender stedet, eller fordi vi plukker dem så hurtigt, at ingen andre får chancen, det ved jeg ikke, men den er altid fuld af sensommerbrombær. Det var ret heldigt, da jeg for 2 weekender siden var til et familiebryllup og mødte en mand, som ønskede mere inspiration til opskrifter med brombær. Så jeg håber da lidt, at han måske læser med i dag og bliver inspireret.
Opskrift på brombærtærte
Denne brombærtærte består af en sprød mørdejsbund, og så er den fyldt med lækker frangipane, store stykker mørk chokolade og saftige, let syrlige brombær. Og jeg kan godt sige jer, at den kombi er himmelsk! Jeg prøver at komme i tanke om, hvorfor jeg aldrig har kastet mig ud i et frangipane-fyld før, for jeg kan vitterligt ikke forstå, hvorfor det først skulle være nu. Forestil jer remonce møder finthakkede mandler. GUF. Og så i sammenspil med sprød bund, chokolade og brombær. GUF GUF. Er du også til rabarber, har jeg en lignende rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade, du bør prøve.
Brombærtærte med frangipane og mørk chokolade
Ingredienser
Bund
- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 75 g smør (koldt )
- 1 æggeblomme
Fyld
- 80 g smør (blødt)
- 80 g mandler
- 55 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 1 æg
- 60 g mørk chokolade
- 175 g brombær
Køkkenudstyr
- Tærteform
- Kagerulle
- Blender
Fremgangsmåde
- Lav bunden ved at røre hvedemel og flormelis sammen i en skål og smuldre det kolde smør i med fingrene.
- Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen med hænderne. Tilsæt eventuelt en spsk koldt vand, hvis det er nødvendigt.
- Sæt dejen på køl i 30 minutter.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og kom den over i tærteformen (22 cm, gerne med løs bund) – sørg for at den er trykket godt ned i og op ad kanterne.
- Prik bunden nogle gange med en gaffel og bag den i 10 minutter ved 180 grader.
- Blend mandlerne til fint mandelmel.
- Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og mas det med lidt af sukkeret.
- Pisk det bløde smør luftigt med sukker og vanilje og pisk derefter ægget i.
- Hak chokoladen groft og vend det i sammen med mandelmelet.
- Hæld frangipanefyldet i den forbagte bund (afkølet i mindst 5-10 minutter) og fordel brombær ovenpå.
- Bag tærten ved 180 grader i ca 30 minutter, indtil den er gylden, og frangipanen har sat sig.
- Server den lun, gerne med en klat creme fraiche til eller iskold fra køl.