Da jeg hørte om blomkålspizza for første gang, må jeg nok indrømme, at jeg var ret skeptisk… Blomkål som bund? Helt uden mel? Men jeg må nok sige, at jeg blev positivt overrasket, for det er faktisk ret lækkert! Det er godt nok ikke første gang, jeg laver blomkålspizza, men da jeg opdagede, at opskriften ikke var på bloggen endnu, måtte jeg straks lave den en gang til – denne gang sammen med mine 2 søde veninder, som også var ret vilde med det.
Glutenfri pizza
Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med blomkålspizza før, så kan jeg fortælle dig, at det er en glutenfri pizza med en bund, der blandt andet er lavet på blomkål. Bunden bliver selvfølgelig ikke sprød som en normal pizzabund, men den får til gengæld en skøn, mild smag af blomkål. Til gengæld, når fyldet så er på, så er minder det lidt om en almindelig pizza.
Opskrift på blomkålspizza
Du kan sådan set komme alt på din pizza, og det er oven i købet sundt og ret nemt at lave. Denne version er med et tyndt lag tomatsovs, serranoskinke, pesto, sorte oliven og rucola på toppen. Kombinationen af den sprøde serranoskinke sammen med de salte oliven, den grønne pesto og frisk, sprød rucola på toppen spiller ret godt sammen.
Er du mere til almindelig pizza med dejbund, så kan du finde en ret lækker kartoffelpizza på bloggen.
Blomkålspizza med serrano, pesto og oliven
Ingredienser
Blomkålsbund
- 1 blomkål (stort)
- 2 æg (store eller 3 små)
- 1 håndfuld parmesan (fintrevet)
- 1 spsk husk
- 1 tsk tørret oregano
Topping
- 1 løg
- 1 dåse hakkede tomater
- salt og peber
- 8 skiver serranoskinke
- 15 sorte oliven (halverede)
- 1 dl pesto
- 2 håndfulde rucola
- 2 håndfulde revet ost
Fremgangsmåde
- Lav en hurtig tomatsauce ved at stege finthakket løg i lidt olivenolie.
- Kom dåsetomater i, lad det simre i 5 minutter og smag til med salt og peber. Stil til side.
- Lav bunden ved at blende blomkål fint i en foodprocessor, til det ligner couscous (alternativt på rivejern).
- Bland det fintrevede blomkål godt sammen med æg, parmesan, oregano, salt, peber og husk.
- Kom bagepapir på en bageplade og fordel “dejen” ud på der – brug gerne dine fingre, så der ingen huller er.
- Bag bunden ved 230 grader i cirka 15 minutter, til den er brun i kanten.
- Tag bunden ud af ovnen, smør en tyndt lag tomatsovs på og fordel derefter skiver af serranoskinke, halverede oliven, små ‘klatter’ af pesto og revet ost ovenpå.
- Bag pizzaen videre i ovnen i 5 minutters tid, til osten er smeltet og serranoskinken er sprød.
- Fordel til sidst rucola på toppen og server med det samme.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!