Blommer er jo simpelthen så undervurderet. Åh hvor smager det bare godt. Både helt friske som snack eller i salater men også bagte blommer eller blommekompot. Og det er lige netop det, vi skal fokusere på i dag. De lækreste, bløde og saftige blommer, der er bagt i ovnen, og som kan moses til en super nem blommekompot.
Opskrift på bagte blommer og blommekompot
Det er simpelthen så nemt at lave henholdsvis bagte blommer og blommekompot. Halver blommer, kom dem i et fad, drys med vanilje og sukker og bag i ovnen. Spis dem som de er eller mas de nu helt bløde og saftige blommer til en kompot. Begge deler smager vidunderligt, og de vil helt sikkert forsvinde i løbet af ingen tid. Og ellers kan de godt holde sig 2 ugers tid på køl.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve opskrifterne på kirsebærkompot med vanilje, æblekompot med ingefær og syltede pærer.
Bagte blommer med vanilje
Helt simpelt. Blommer, sukker og vanilje bages i ovnen. Vil du tilsætte lidt mere smag eller anden smag, kunne du komme lidt stødt kardemomme ved, fintrevet appelsin- eller citronskal eller måske lidt lakrids. Det er op til dig, og det du bedst kan lide. Bagte blommer med vanilje kan bruges til så mange ting. Prøv det på en kugle vaniljeis eller på din havregrød om morgenen. Det kunne også smage skønt til ost.
Nem blommekompot
Det her er virkelig en nem opskrift på blommekompot. Den kræver nemlig max 5 minutters arbejde, og så skal du bare i stedet lade ingredienserne lave smagsmagi i ovnen. Hvad kan du bruge blommekompot til? Lav en trifli som du ville fx en hindbærtrifli med flødeskum, makroner og kompot. Kom det ovenpå vaniljeis til dessert, havregrød og yoghurt til morgenmad eller måske en ostemad.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Bagte blommer og blommekompot
Ingredienser
- 10 blommer
- 4 spsk flormelis
- 1 vaniljestang
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen.
- Placer dem i et ildfast fad foret med bagepapir med den runde del nedad.
- Halver vaniljestang og skrab kornene ud. Mas sammen med lidt af flormelisen.
- Drys al flormelis – også den med vanilje over blommerne og læg vaniljestangen ved.
- Bag blommerne i en lille times tid, til de er møre.
- Fjern vaniljestangen. Mos blommerne hvis du laver kompot eller lad dem være. Smag kompotten til og tilsæt evt. lidt ekstra flormelis efter smag.
- Afkøl og opbevar i en lufttæt beholder/glas. Her kan det sagtens holde sig en uge eller to.