Bagt grød med æble a la æblekage

Bagt grød med æble a la æblekage

Jeg er altså fan af bagt grød. I alle varianter. Da jeg hørte om det første gang, må jeg dog indrømme, at det lød lidt for underligt. Men i dag er jeg ret vild med det og har længe haft lyst til at prøve en bagt grød med æbler a la “æblekage”-version. På bloggen kan du allerede finde en bagt gulerodskage-grød + en bagt grød med bær og kokos.

Opskrift på bagt grød med æble

I denne version er der tilsat æbler, som giver en dejlig saftighed til grøden. Derudover har jeg også tilføjet rosiner og krydret grøden med kanel, kardemomme og ingefær. På toppen er der drysset grofthakkede valnødder vendt med kokosolie og akaciehonning, hvilket giver et sprødt og karamelliseret element. Alt i alt en bagt grød med et lækkert æblekage-touch. Det er lidt ligesom at spise (sund) kage til morgenmad og gør helt klart en weekendmorgen lidt mere luksus – og så er det oven i købet meget nemt at lave.

Du kan også:

  • bruge andre frugter i stedet for æblet, som fx pærer, friske bær, revet gulerod.
  • tilsætte andre krydderier som vanilje, lakrids, citronskal.
  • erstatte rosiner med tørrede tranebær, dadler eller figner.
  • lave dobbelt portion af den sprøde topping.
  • bruge mandler, hasselnødder eller lignende i stedet for valnødder.
Bagt grød med æbler a la æblekage
Bagt grød med æble a la æblekage

Bagt grød med æble

Lækker bagt grød med æble, rosiner, nødder og varme krydderier. Det er sund og lækker morgenmad og lidt som at spise (æble)kage til morgenmad.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 5 dl havregryn (gerne grovvalsede)
  • 1 tsk bagepulver
  • tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 nip salt
  • 5 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 håndfuld valnødder
  • ¾ dl rosiner
  • 2 æbler (små eller 1 stort)

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad

Fremgangsmåde

  • Bland havregryn, bagepulver, salt og krydderier i en skål.
  • Pisk æg og mælk sammen i en anden skål.
  • Skær ¾ af æblerne i tern og den sidste del i aflange, tynde skiver. Hak valnødderne groft.
  • Smelt eventuelt kokosolie i 20 sekunder i mikroovnen eller i en gryde og rør det sammen med honning og valnødderne.
  • Smør en form (ca. 22 x 22 cm) med lidt kokosolie og kom æbleternene i.
  • Fordel rosiner udover, derefter havregrynsblandingen, ægge/mælke-blandingen og til sidst valnødderne. Pynt med skiver af æbler på toppen.
  • Bag grøden i ovnen ved 180 grader i cirka 30-35 minutter.
  • Lad det afkøle i 5 minutter og server, evt. med lidt kold mælk eller en klat yoghurt til.

Laver du denne bagt grød med æble eller en af mine andre opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments