Jeg er virkelig glad for suppe for tiden. Især fordi jeg bager surdejsbrød, og suppe er jo en fantastisk undskyldning for at spise brød til aftensmad. En af mine yndlingssupper er kartoffel-porresuppe, og det er et under, at den ikke har ramt bloggen endnu. Min opskrift er nemlig super nem at lave, og det er jo virkelig billig aftensmad. Det er jo på ingen måde en gastronomisk ret, men det smager nu altså rigtig godt. Især efter en kold og blæsende efterårs- eller vinterdag.
En billig og nem suppe med masser af smag
Opskriften på denne kartoffel-porresuppe er virkelig nem at lave. Arbejdstiden i køkkenet er i hvert fald ikke mere end 15 minutters tid, resten skal den bare simre. Den er cremet, smager af kartofler og porrer med masser af friskkværnet peber og muskatnød og et skvæt fløde, for det går man aldrig galt i byen med. Jeg kan ikke lide min suppe for tynd – der må godt være lidt konsistens på, men det kan man jo heldigvis selv styre. Top gerne med cremefraiche og purløg og server med lækkert brød til. Sprødstegt bacon vil nu heller ikke være dårligt.
Cremet suppe til aftensmad
Jeg elsker suppe til aftensmad, og hvis det ikke skal være kartoffel-porresuppe, så er en bagt tomatsuppe med knas på toppen også en god ting. Jeg er også blevet glad for græskarsuppe, hvor græskar bages i ovnen og det hele smages til med rød karry. Det er bestemt heller ikke dårligt.
Kartoffel-porresuppe
Ingredienser
- 750 g kartofler (alm. spisekartofler – ikke bagekartofler)
- 1 porre (stor eller to små)
- 3 fed hvidløg
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 1 dl fløde
- 1 spsk Olivenolie
Tilsmagning
- Citronsaft
- Salt og peber
- Muskatnød
Til servering
- Cremefraiche
- Frisk purløg
- Brød
Køkkenudstyr
- Gryde
- Stavblender
Fremgangsmåde
- Start med at skære ender af porrer og pille det yderste lag af og smide det ud.
- Skær porrer i tynde strimler og skyl dem godt – der kan gemme sig jord indeni lagene. Pil hvidløg og hak dem fint.
- Kom porrer og hvidløg op i en stor gryde med lidt olivenolie og steg ved middelvarme et par minutter – de skal ikke tage farve men bare blive bløde.
- Skrub kartofler godt og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden og varm det hele igennem i 5 minutters tid – igen skal det ikke tage farve.
- Tilsæt bouillonterninger og vand så det netop dækker.
- Lad det simre under låg, til kartoflerne er møre.
- Blend med en stavblender eller i en blender. Tilsæt vand til du har ønsket konsistens.
- Rør fløde i og smag til med lidt citronsaft, masser af friskkværnet peber, fintrevet muskatnød og evt. salt.
- Varm suppen igennem og server med cremefraiche, purløg og lækkert brød – sprødtstegt bacon ville heller ikke være dårligt.