Jeg havde virkelig meget lyst til at forsøde weekenden med en lækker skærekage, og valget faldt på krydret squashkage med cream cheese frosting. For ligesom gulerodskage, går du bare aldrig galt i byen med sådan én – i hvert fald ikke, hvis du spørger mig. Og hvis du også spørger mig, så laver jeg den bedste cream cheese frosting. Min hemmelig er en smule citronsaft og -skal, som giver en skøn syrlig-sødme til den lækre frosting. Og jeg blev heldigvis ret populær herhjemme, fuldtsændig som min yndlings gulerodskage.
Verdens bedste squashkage med cream cheese frosting
Denne saftige squashkage med cream cheese frosting er krydret med kanel og kardemomme og fyldt med hasselnødder og mørk chokolade. Har du lidt stødt nelliker, så tilføj også 1/2 tsk af det i dejen. Er du mere til valnødder, så byt dem ud med hasselnødder. Er du ligeså mere til rosiner end chokolade, så kan du også bytte dem ud. Eller har køre det hele sammen. Jeg blev nedstemt ift. valnødder og rosiner (som ellers havde været mit første valg) herhjemme, så i dag blev versionen med hasselnødder og mørk chokolade. Og det smager bestemt heller ikke dårligt. Kagen er rimelig nem at lave og holder sig frisk og lækker på køl i flere dage. Og den er verdens bedste, hvis du spørger mig. Er du mere til squashkage uden chokolade, kan du prøve denne squashkage med pekannødder og rosiner.
Squashkage med cream cheese frosting
Ingredienser
Squashkage
- 3 æg
- 200 g brun farin
- 150 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 dl smagsneutral olie
- 250 g squash
- 75 g ristede nødder (hasselnødder, valnødder eller lignende)
- 75 g mørk chokolade
Cream cheese frosting
- 200 g flødeost (philadelphia – ikke light)
- 50 g flormelis
- 1 citron (øko, saft fra den hele + skal fra 1/2)
Noter
Køkkenudstyr
- Brødform
- Elpisker
- Si
- Dejskraber
- Rivejern
Fremgangsmåde
Squashkage
- Pisk æg og brun farin luftigt i en skål.
- Rør mel, bagepulver, salt, kanel og kardemomme sammen og si halvdelen af det i den luftige æggemasse. Vend forsigtigt sammen med en dejskraber.
- Vend olie i og derefter retsten af melblandingen, sigtet.
- Riv squash groft og hak de ristede nødder og den mørke chokolade groft. Vend alle tre ting i dejen.
- Fór en brødform med bagepapir og hæld dejen heri.
- Bag din squashkage ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter. Stik en stegenål eller kniv ned i midten – er den fri for rå dej, er den færdig. Lad den køle helt af.
Cream cheese frosting
- Rør din cream cheese frosting sammen af flødeost, flormelis, citronsaft og -skal og smag til efter din foretrukne sur-søde balance. Jeg kan godt lide den lidt syrlig-sød.
- Fordel cream cheese frosting på den kolde kage.