Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker

24. juli 2020
Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker

Dette er muligvis ikke en kombination, du selv ville have bikset sammen derhjemme, men jeg lover dig, at det bestemt ikke er en, du vil fortryde. Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris. Jeg har lavet et lille samarbejde med HelloFresh, der leverer måltidskasser. De er faktisk den største leverandør i USA og er netop kommet til Danmark. Her kan du selv sammensætte en måltidskasse og hver uge vælge mellem 12 forskellige opskrifter.

Alle opskrifterne kan også findes på deres hjemmeside, og det er præcis, hvad jeg har gjort med dagens ret. Der var en del spændende retter at vælge imellem – både de mere klassiske og de lidt anderledes. I dag får I opskriften på honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris, spinat, syltede agurker og peanuts inspireret af HelloFresh.

Allerførst: De hvidløgsris. Jeg har muligvis fundet mig en ny favorit her. Yum hvor smager de bare godt! Med en smule smag fra hvidløg og smør (mmh!) og vendt med frisk spinat. Det er bestemt ikke sidste gang, at de bliver serveret. Ovenpå er der kylling stegt og nærmest karamelliseret i soya, honning og hvidløg. Og så toppet med lynsyltede agurker, der giver en skøn syre, æbler for sødme og ristede, saltede peanuts. Og masser af dem, tak. Det er en perfekt nem aftensmad for hele familien, og den tager under 30 minutter at lave.

Læs også: Asiatisk laks med soya og ingefær / Grov tærte med soya-ingefær kylling / Congee – asiatisk risgrød med kylling og peanuts

Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker

Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker (til to personer)

 • 3 fed hvidløg
 • 1 spsk smør + olie
 • 2 dl ris (fx basmati)
 • 75 g frisk spinat
 • 0,25 dl soyasauce
 • 0,25 dl honning
 • 250 g kyllingeinderfileter
 • 0,5 dl agurk
 • 0,25 dl æbleeddike
 • 1 tsk sukker
 • 1 lille æble
 • En håndfuld saltede, ristede peanuts

Så nemt er det: Start med at fjerne skræl fra hvidløg og hakke det fint. Smelt smør i en lille gryde og steg 1/3 af det finthakkede hvidløg et minuts tid heri. Tilsæt ris, et godt nip salt og 4,5 dl kogende vand. Lad dine ris simre i 10 minutters tid, til al væden er væk. Læg låg på og lad dem trække færdigt.

Skær agurk i halve skiver og vend med æbleeddike, sukker og et drys salt. Lad dem stå og trække – rør i dem en gang imellem. Rør de resterende hakkede hvidløg sammen med honning og soyasauce. Skær kyllingeinderfileterne i små mundrette tern. Steg dem på en varm pande med olie i 6-7 minutter, eller til de er gennemstegte. Halvvejs tilføjer du honning-soyablandingen, der vil tykne stille og roligt.

Kom spinat ned til de varme ris. Rør rundt så det blandes, og spinaten falder sammen. Hak peanuts groft og skær æblet i aflange, tynde skiver. Anret hvidløgsris i fine skåle og top med honning- og soyamarineret kylling, lynsyltede agurker, æbler og godt med peanuts på toppen.

  Svar