Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker

Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker
Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker 2

Dette er muligvis ikke en kombination, du selv ville have bikset sammen derhjemme, men jeg lover dig, at det bestemt ikke er en, du vil fortryde. Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris. Jeg har lavet et lille samarbejde med HelloFresh, der leverer måltidskasser. De er faktisk den største leverandør i USA og er netop kommet til Danmark. Her kan du selv sammensætte en måltidskasse og hver uge vælge mellem 12 forskellige opskrifter.

Asiatisk marineret kylling med hvidløgsris og sylt

Alle opskrifterne kan også findes på deres hjemmeside, og det er præcis, hvad jeg har gjort med dagens ret. Der var en del spændende retter at vælge imellem – både de mere klassiske og de lidt anderledes. Jeg elsker jo asiatisk mad som eksempelvis congee aka. asiatisk risgrød med kylling og peanuts, så jeg er gået i de samme veje. I dag får I derfor opskriften på honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris, spinat, syltede agurker og peanuts inspireret af HelloFresh.

Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker

Nem aftensmad på 30 minutter

Allerførst: De hvidløgsris. Jeg har muligvis fundet mig en ny favorit her. Yum hvor smager de bare godt! Med en smule smag fra hvidløg og smør (mmh!) og vendt med frisk spinat. Det er bestemt ikke sidste gang, at de bliver serveret. Måske til en asiatisk laks med soya næste gang. Ovenpå hvidløgsrisene er der kylling stegt og nærmest karamelliseret i soya, honning og hvidløg. Og så toppet med lynsyltede agurker, der giver en skøn syre, æbler for sødme og ristede, saltede peanuts. Og masser af dem, tak. Det er en perfekt nem aftensmad for hele familien, og den tager under 30 minutter at lave.

Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker

Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min

Ingredienser

Hvidløgsris

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 2 dl ris (fx basmati)
  • 75 g frisk spinat

Lynsyltede agurker

  • 0,5 dl agurk
  • 0,25 dl æbleeddike
  • 1 tsk sukker

Marineret kylling

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 0,25 dl soyasauce
  • 0,25 dl honning
  • 250 g kyllingeinderfileter

Servering

  • 1 æble (lille)
  • 1 håndfuld peanuts (saltede og ristede)

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Pande

Fremgangsmåde

Hvidløgsris

  • Fjern skræl fra hvidløg og hak det fint.
  • Smelt smør i en lille gryde og steg hvidløg et minuts tid heri.
  • Tilsæt ris, et godt nip salt og 4,5 dl kogende vand.
  • Lad dine ris simre i 10 minutters tid, til al væden er væk. Læg låg på og lad dem trække færdigt.
  • Kom spinat ned til de varme ris. Rør rundt så det blandes, og spinaten falder sammen.

Lynsyltede agurker

  • Skær agurk i halve skiver og vend med æbleeddike, sukker og et drys salt.
  • Lad dem stå og trække – rør i dem en gang imellem.

Marineret kylling

  • Hak hvidløg fint og vend det sammen med honning og soyasauce.
  • Skær kyllingeinderfileterne i små mundrette tern.
  • Steg dem på en varm pande med olie i 6-7 minutter, eller til de er gennemstegte. Halvvejs tilføjer du honning-soyablandingen, der vil tykne stille og roligt.

Servering

  • Hak peanuts groft og skær æblet i aflange, tynde skiver.
  • Anret hvidløgsris i fine skåle og top med honning- og soyamarineret kylling, lynsyltede agurker, æbler og godt med peanuts på toppen.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments