Honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og lynsyltede agurker
5 fra 2 stemmer
Servings: 2personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
Ingredients
Hvidløgsris
1fedhvidløg
1spsksmør
2dlris(fx basmati)
75gfrisk spinat
Lynsyltede agurker
0,5dlagurk
0,25dlæbleeddike
1tsksukker
Marineret kylling
1spskolivenolie
2fedhvidløg
¼dlsoyasauce
¼dlhonning
250gkyllingeinderfileter
Servering
1æble(lille)
1håndfuldpeanuts(saltede og ristede)
Køkkenudstyr
Gryde
Pande
Fremgangsmåde
Hvidløgsris
Fjern skræl fra hvidløg og hak det fint.
Smelt smør i en lille gryde og steg hvidløg et minuts tid heri.
Tilsæt ris, et godt nip salt og 4,5 dl kogende vand.
Lad dine ris simre i 10 minutters tid, til al væden er væk. Læg låg på og lad dem trække færdigt.
Kom spinat ned til de varme ris. Rør rundt så det blandes, og spinaten falder sammen.
Lynsyltede agurker
Skær agurk i halve skiver og vend med æbleeddike, sukker og et drys salt.
Lad dem stå og trække – rør i dem en gang imellem.
Marineret kylling
Hak hvidløg fint og vend det sammen med honning og soyasauce.
Skær kyllingeinderfileterne i små mundrette tern.
Steg dem på en varm pande med olie i 6-7 minutter, eller til de er gennemstegte. Halvvejs tilføjer du honning-soyablandingen, der vil tykne stille og roligt.
Servering
Hak peanuts groft og skær æblet i aflange, tynde skiver.
Anret hvidløgsris i fine skåle og top med honning- og soyamarineret kylling, lynsyltede agurker, æbler og godt med peanuts på toppen.