Romesco – dip af grillede peberfrugter og mandler

1. april 2020
Romesco dip

Sådan en romesco dip (eller pesto eller sauce om du vil) er nok en af mine favorit dips. Jeg opdagede den først for et år eller to siden, og den er simpelthen god til nærmest alt. Især i disse tider hvor jeg kan forestille mig, at der ryger lige lovlig mange snacks ned hos mange (mig selv inklusiv), der er den altså virkelig god til at dyppe grøntsagsstænger eller knækbrød i for en lidt sundere snack.

En romesco er primært lavet af grillede peberfrugter blendet med ristede mandler, parmesan, olivenolie og hvidløg, og den er cremet og propfuld af smag. Jeg tilføjer også soltørrede tomater og lidt persille, fordi det kun gør den bedre i min mening. Jeg serverede den til ovnkartofler og blomkålsdeller, men den er som sagt god til nærmest alt: som spread i sandwich, (under pålæg) på rugbrød, som pesto til pasta, vendt i en kold kartoffelsalat og så meget mere. Ps: lav en stor portion. Det skal nok blive spist.

Læs også: Haydari – cremet dip af grillede peberfrugter og feta / Persillepesto med peanuts / Cremet peanutbutter-kokos dip / Vegetarisk pasta med bagte tomater og peberfrugter

Romesco dip

Romesco dip

 • 3 store røde peberfrugter
 • 80 g soltørrede tomater fra glas
 • 80 g mandler
 • 1 fed hvidløg
 • 1 håndfuld revet parmesan
 • 1 håndfuld frisk persille
 • Saften fra 1/2 citron
 • Olivenolie
 • Salt
 • Evt. lidt chili

Så nemt er det: Start med at halvere peberfrugter, fjerne stilken og kernerne. Kom dem på en bageplade med bagepapir med ydersiden op og bag dem i ovnen ved 200 grader, til de begynder at blive sorte udenpå. Det tager cirka 15-20 minutter. Rist mandlerne med de sidste 5-8 minutters tid.

Blend mandler fint i en minihakker/foodprocessor. Kom de grillede peberfrugter, soltørrede tomater, citronsaft, hvidløg, persille, parmesan, et godt skvæt olivenolie, lidt salt og evt. chili ned i og blend til en cremet dip. Smag til med salt, chili og måske lidt mere olivenolie. Spis med det samme eller opbevar på køl i et lufttæt glas eller lignende.

  Svar