Madplan: Februar råvarer i sæson

2. februar 2020
Madplan: Februar råvarer i sæson

Vinterens sidste måned. Juhu. Jeg glæder mig til mere forårslignende og sprød mad og færre sammenkogte retter og bagte rodfrugter. Jeg elsker dog vinterens simremad, og jeg skal bestemt nyde det i februar også. Vi er nået til madplanen for februar råvarer i sæson, og her finder du alt fra svampe, kartofler, gulerødder, kål, løg, porrer, æbler og meget mere. På menuen finder du mange af mine favoritter lige nu.

Denne madplan med februar råvarer i sæson er til 3-4 personer og består af 4 dage med kød/fisk, 2 med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med. Den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!

Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder    

Læs også: Tidligere madplaner en masse lige her

 Madplan: Februar råvarer i sæson

  • Mandag: Vi starter ugen ud med en god hverdagsklassiker – på en ny og anderledes måde. One pot lasagne. Som du kender lasagnen men med alt lavet i én gryde. Det er NEMT!
  • Tirsdag: Menuen står i dag på rødbedevafler med hytteost og avocado. Husk at lave dobbeltportion til 4 personer – så er der måske også lidt rester til frokost (er medregnet i indkøbsliste)
  • Onsdag: Det er tærtedag men en lidt anderledes af slagsen. En grov galette (en tærte uden brug af tærtebund = endnu nemmere) fyldt med porrer, bacon og ost.
  • Torsdag: Det er tid til en thai inspireret grøntsager i rød karry og kokosmælk med ris. Det smager altid godt.
  • Fredag: Endnu en omgang varmende aftensmad på menuen – en indisk inspireret gryderet med mørbrad, kikærter og masser af smag.
  • Lørdag: Lørdagsmiddagen skal være lidt ekstra god i denne uge, så den står på fyldt kyllingebryst med svampe, æbler, flødeost og parmaskinke serveret med knuste hvidløgskartofler. YUM.
  • Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.

Indkøbsliste:

Indkøbsliste madplan

Ugens søde sag: Luksus gammeldags æblekage med chokoladecreme

Luksus gammeldags æblekage med chokoladecreme

Svar