Annonce

Madplan: Juleopskrifter / Aftensmad i december

Madplan: Juleopskrifter / Aftensmad i december


Bare fordi det er december måned, betyder det ikke, at vi skal undvære de sædvanlige madplaner her på bloggen. Jeg har bare valgt at køre temaet derefter og valgt opskrifter, der passer godt til julemåneden, kulden, krydderierne og råvarer i sæson. Til aftensmad i december. Det er alt fra rødkål til and, varmende gryderetter, en alternativ risengrød og nøddepostej.

Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. 3 dage med kød/fisk, 3 dage med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til temaet med en budgetvenlig og billig madplan. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud. God fornøjelse!

Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 🙂   

Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0/ Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad  / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad / Madplan med råvarer i sæson / Mine favoritter lige nu

Madplan: Juleopskrifter / Aftensmad i december

  • Mandag: Vi starter ugen med et alternativ til kød eller steg juleaften eller til julefrokosterne – nemlig en vegetarisk nøddepostej med svampe og hasselnødder.
  • Tirsdag: December er lig med masser af rødkål, og hvorfor ikke smørstege den som med et smørstegt spidskål? Bare udskift spidskål med rødkål i denne opskrift og server til fyldte kyllingebryster med svampe og æbler.
  • Onsdag: Ingen jul og aftensmad i december uden risengrød. Klassikeren er altid god, men jeg vil anbefale dig at kaste dig ud i en fuldkornsversion toppet med pærer, ristede hasselnødder og lakridssukker. Husk at lave dobbelt portion til 4 personer (er medregnet i indkøbsliste).
  • Torsdag: Selvom det måske ikke er den mest julede opskrift, så er denne cremede svampesuppe med kylling og ris perfekt på en kold dag.
  • Fredag: Fredagens menu står på sprøde blomkålsdeller med parmesan og en lækker rødkålssalat med appelsiner, ristede valnødder og cremet tahindressing.
  • Lørdag: Når det er weekend, skal det være lidt mere festligt. Og hvad slår en god og snasket burger? Jeg foreslår denne andeburger med pulled duck, appelsinmayo, sprød parmaskinke og rødkål. Den er sååå god!
  • Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.

Ugens søde sag:
Lucia stjerne med appelsin-marcipanremonce, vanilje og mandler

Lucia stjerne med appelsin-marcipanremonce og mandler
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments