Glutenfri brownie med nødder

16. september 2018

Glutenfri brownie med nødderFor et par uger siden inviterede jeg en håndfuld veninder over til aftensmad og brætspil, og der serverede jeg denne glutenfri brownie til dessert. En af mine veninder har nemlig glutenallergi, og må derfor ikke spise hvedemel. Jeg måtte derfor være kreativ og finde på en lækker dessert uden, og hvis jeg selv skal sige det, så blev denne brownie virkelig god. Pigerne var heldigvis lige så begejstrede.

Selvom denne brownie er uden mel, så er den altså stadig præcis, som en god brownie skal være. Hvis ikke bedre. Den er smager af intens mørk chokolade, har en perfekt chewy, trøffel-lignende konsistens og er fyldt med chokolade og nødder. Med en snært af salt til at give modspil til den søde kage. Den kan bestemt anbefales! Lav den gerne dagen før, så den kan sætte sig på køl og spis den som den er, skåret ud i små bidder til en kop kaffe. Eller med is og friske bær til dessert.

På udkig efter andre desserter? Se fx rocky road brownie / Cheesecake med passionsfrugt / Cookie dough is / Panna cotta med karamel og hindbær

Glutenfri brownie med nødder

Glutenfri brownie med nødder (til 8 personer)

 • 150 g mørk chokolade
 • 125 g smør
 • 3 æg
 • 2,5 dl sukker (gerne brun farin eller rørsukker)
 • 1,5 dl mandler, blendet til fint mandelmel
 • 1 lille shot kaffe, svarer til 4-5 spsk stærk kaffe
 • 0,5 dl god kakaopulver
 • 1 tsk havsalt
 • 1 dl nødder, ristede

 

Så nemt er det: Start med at smelte smør og 100 chokolade over et vandbad (gem de sidste 50 g chokolade til senere). Pisk æg og sukker sammen et par minutter i en anden skål og rør det i chokolade-smørret sammen med kaffe, kakaopulver, salt og mandelmel. Hak de resterende 50 g chokolade + 1 dl ristede nødder groft og vend det i.

Kom dejen i en cirka 20 x 20 cm form foret med bagepapir og bag ved 175 grader i cirka 30 minutter. Lad kagen køle af på køkkenbordet og kom den derefter på køl for at sætte sig helt. Gerne et par timer eller dagen før.

 • Reply
  Amalie Lodal
  17. september 2018 at 13:02

  Anna! Du reddede lige min dag, er selv i samme situation, men gæster der kommer til spisning med glutenallergi og ualmindelig kræsenhed. Men tænker de her må gå rent ind hos alle 😉

  • Reply
   Anna Bartels
   17. september 2018 at 13:38

   Ej hvor fedt Amalie – dejligt at jeg kunne redde dig også 😉
   Håber den går rent ind hos dine gæster!
   Tak for din kommentar ♡
   Kh Anna

Svar