Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder

25. april 2018

img_5524Aftensmad på 20 minutter? Hvis du sidder og tænker, at det nærmest er umuligt (medmindre du rister et par skiver rugbrød, steger et spejlæg eller bikser en omgang grød sammen) så kan du godt tro om. En nem omgang hverdagsmad på 20 minutter er intet problem. Jeg foreslår wok med nudler. Det er perfekt, når man kommer hjem efter en lang dag, ikke orker det store og bare gerne vil bikse noget sammen i løbet af ingen tid. Og her er wok en virkelig god ide og kan varieres i tusinder. Jeg lavede denne omgang nudler i wok med min søde veninde Maria for et par uger siden, og vi brugte bare det, vi havde i skabene.

Det er egentlig en meget simpel vegetarisk wok med nudler. Den består udover nudler af masser af grøntsager som gulerødder, spidskål og sukkerærter vendt med en dressing af fiskesauce, lime, ingefær, peanutbutter og honning. Vi har også tilføjet mango for et frisk og saftigt twist + ristede cashewnødder, fordi det aldrig er en dårlig ide. Du kan sagtens tilføje kylling, oksekød, tofu eller rejer, hvis du ikke vil køre vegetarisk, men det fungerer også helt fint og mætter sådan her.

Læs også andre hverdagsretter på 20 minutter: Spinat-æggewrap med laks, avocado og pesto / Pasta med røget laks, spinat og ricotta / Mexicanske quesadillas med salami, avocado, bønner og ost / Risnudler med edamamebønner og peanutbutterdressing

Wok med nudler, grønt og cashewnødder Wok med nudler, grønt og cashewnødder

Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder (til 4 personer)

 • 1 lille spidskål
 • 6 gulerødder
 • 1 pose sukkerærter
 • 1 stor mango eller 2 små
 • 350 g nudler
 • 3 spsk fiskesauce
 • 3 spsk sojasauce
 • 1 stor spsk peanutbutter (dette er min favorit)
 • saft fra 1 lime
 • 1 tsk honning
 • 4 cm fintrevet ingefær
 • 1 god håndfuld cashewnødder, gerne ristede og saltede

 

Så nemt er det: Start med at snitte spidskål fint, skrælle gulerødder og derefter skrælle dem i tynde strimler. Halver sukkerærter, skræl mango og skær mangokødet i aflange, tynde strimler. Rør dressingen sammen: limesaft, peanutbutter, soja, fiskesauce, fintrevet ingefær og honning. Smag til – det skal være syrligt sødt.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra. Steg i mellemtiden gulerødder og spidskål i en smule olivenolie eller sesamolie et minut eller to ved høj varme – gerne i en wok eller en stor pande. Kom de kogte nudler ned til grøntsagerne sammen med dressing og sukkerærter og vend det hele rundt. Vend mango i til sidst og top med cashewnødder. Server gerne ekstra soja, fiskesauce og lime ved siden af.

 • Reply
  Tina
  27. april 2018 at 10:10

  Sikke en skøn og let ret, ligger også let i mavsen:-)
  Jeg elsker cashewnødder, spiste dem meget da jeg arbejdede i Afrika. Vil da til at bruge dem lidt mere i mine retter.
  Jeg har lovet min datter wokmad her i weekenden, så…
  Ønsker dig en god storbededagsferie:-)

  • Reply
   Anna Bartels
   27. april 2018 at 10:25

   Ih hvor dejligt Tina!
   Ja det er sådan en god, let ret og cashewnødder er bare aldrig dårligt 😉
   Jeg håber, at I kan lide retten – god ferie til jer også 🙂

Svar