Annonce

Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder

Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder

Aftensmad på 20 minutter?

Hvis du sidder og tænker, at det nærmest er umuligt (medmindre du rister et par skiver rugbrød, steger et spejlæg eller bikser en omgang grød sammen) så kan du godt tro om. En nem omgang hverdagsmad på 20 minutter er intet problem. Jeg foreslår wok med nudler. Det er perfekt, når man kommer hjem efter en lang dag, ikke orker det store og bare gerne vil bikse noget sammen i løbet af ingen tid. Og her er wok en virkelig god ide og kan varieres i tusinder. Jeg lavede denne omgang nudler i wok med min søde veninde Maria for et par uger siden, og vi brugte bare det, vi havde i skabene.

Vegetarisk wok med nudler

Det er egentlig en meget simpel vegetarisk wok med nudler. Den består udover nudler af masser af grøntsager som gulerødder, spidskål og sukkerærter vendt med en dressing af fiskesauce, lime, ingefær, peanutbutter og honning. Vi har også tilføjet mango for et frisk og saftigt twist + ristede cashewnødder, fordi det aldrig er en dårlig ide. Du kan sagtens tilføje kylling, oksekød, tofu eller rejer, hvis du ikke vil køre vegetarisk, men det fungerer også helt fint og mætter sådan her. Du kan også prøve nudler med halloumi.

Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder
Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder
Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder

Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder

Der her er aftensmad på 20 minutter. Nemt og sundt og lækkert.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse12 minutter
Tilberedelse8 minutter

Ingredienser

  • 1 spidskål (lille )
  • 6 gulerødder
  • 1 pose sukkerærter
  • 1 mango
  • 350 g nudler
  • 3 spsk fiskesauce
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 lime
  • 1 tsk honning
  • 4 cm ingefær (fintrevet)
  • 1 håndfuld cashewnødder (gerne ristede og saltede)

Noter

Vild med dressing? Så lav gerne dobbelt portion.

Køkkenudstyr

  • Wok

Fremgangsmåde

  • Snit spidskål fint.
  • Skræl gulerødder og skræl dem derefter i tynde strimler.
  • Halver sukkerærter, skræl mango og skær mangokødet i aflange, tynde strimler.
  • Rør dressingen sammen: limesaft, peanutbutter, soja, fiskesauce, fintrevet ingefær og honning.
  • Smag dressingen til – det skal være syrligt sødt.
  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra.
  • Steg i mellemtiden gulerødder og spidskål i en smule olivenolie eller sesamolie et minut eller to ved høj varme – gerne i en wok eller en stor pande.
  • Kom de kogte nudler ned til grøntsagerne sammen med dressing og sukkerærter og vend det hele rundt.
  • Vend mango i til sidst og top med cashewnødder.
  • Server gerne ekstra soja, fiskesauce og lime ved siden af.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments