Nudler med halloumi, grøntsager og peanutbuttersauce

20. september 2018

Nudler med halloumi, grøntsager og peanutbuttersauce Okay. Kender du også dette scenarie: Du kommer hjem efter en lang dag og er meeeega sulten, og du skal bare have aftensmad. NU. Men det må også gerne være lækkert og sundt. Bare det er nemt og hurtigt. Så er denne opskrift på nudler med halloumi, grøntsager og peanutbuttersauce helt perfekt til dig. Det er altså aftensmad på max 20 minutter. Så nemt!

Ideen opstod egentlig, da jeg havde en pakke halloumi i køleskabet. Hvis du ikke er stødt på det før, kan jeg fortælle, at det er en fast, salt og forholdsvis neutralt smagende ost, der er perfekt til at stege sprød på panden. Sammen med halloumien er der nudler vendt med friske grøntsager i form af kål og gulerødder og en cremet sauce af blandt andet peanutbutter, soya, ingefær og lime. Toppet med koriander og saltede peanuts efter smag. Jeg elsker alt med peanutbutter og alt asiatisk, og den cremede peanutbutterdressing går super godt til de sprøde grøntsager, den stegte ost og nudlerne. Perfekt til at øve dig på pindespisning også 😉

Vild med asiatiske retter? Læs også Pad thai med kylling / Asiatiske fiskefrikadeller / Asiatisk salat med edamamebønner, avocado og limedressing / Congee – asiatisk risgrød med kylling og peanuts

Nudler med halloumi, grønt og peanutbuttersauce

Nudler med halloumi, grøntsager og peanutbuttersauce (til 3-4 personer)

  • 250 g brede risnudler (eller andre nudler)
  • 2 store spsk peanutbutter (denne er min favorit – affiliate link)
  • 1/2 dl soya
  • Saften fra 1 lime
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk karrypasta
  • 4 cm frisk ingefær, fintrevet
  • 2 store gulerødder
  • 1/4 spidskål
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 200 g halloumi ost (eller Taverna Grill & BBQ)
  • Peanuts

Så nemt er det: Start med at skære halloumi i små tern af ca 1,5 x 1,5 cm og steg dem sprøde på en pande ved middelvarme i lidt olie (gerne sesamolie) i 5 minutters tid. Rør peanutbutter, soya, limesaft, fintrevet ingefær, honning og karrypasta sammen til en dressing.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og snit derefter spidskål fint. Brug en skræller til at skrælle gulerødder til tynde strimler. Hæld vandet fra nudlerne og vend det med dressing, gulerødder, spidskål og friske koriander. Top med stegt halloumi og saltede peanuts og server med det samme.

  • Reply
    Lucia
    17. januar 2019 at 21:15

    Mega lækker opskrift! Lækker dressing og god idé med halloumi. Det fungere også godt at lynstege grønsagerne inden de bliver vendt sammen med det andet. Helt sikkert noget der bliver lavet igen hos os!

    • Reply
      Anna Bartels
      17. januar 2019 at 21:54

      Årh så dejligt at høre! Og heller ingen dårlig ide at lynstegt dem, hvis de skal være mere tilberedte 😉

Svar

Instagram