One pot pasta med broccoli, edamamebønner og parmesan

7. november 2017

One pot pasta med broccoli, edamamebønner og parmesanSynes du også, at pasta, broccoli og edamamebønner lyder lidt for sundt og kedeligt? Det kan jeg sagtens forstå. Det ville jeg nok også tænke, hvis jeg ikke havde lavet opskriften her. For i det tilfælde tager du nemlig helt fejl. Det kan nærmest ikke ske med en one pot pasta. Pastaretten får nemlig masser af smag og bliver ultra cremet. Hvis du ikke har kastet dig ud i konceptet one pot pasta endnu, er det bare om at komme i gang. Det er simplethen så nemt, da alle ingredienser skal i én gryde på samme tid, og så kan det varieres i tusinder og laves på ingen tid.

Denne version af one pot pasta er vegetarisk og fyldt med broccoli, edamamebønner, citron og parmesan. Da spaghetti koges med bouillon og al fyldet, får det smag herfra, og når pastaen afgiver stivelse, bliver retten cremet og prikkes over i’et med parmesan. Hvis du vil tilsætte kød, kan du sagtens skære kylling i små tern og brune det af sammen med løg, inden resten af ingredienserne kommes i gryden. Det er nem hverdagsmad, der kan stå på bordet i løbet af 20-25 minutter.

TIP – Sådan varierer du one pot pasta

 • Lav en italiensk version med chorizo, hvidløg, chili, tomat og masser af frisk basilikum. Steg chorizo, løg og hvidløg af først. Find lignende opskrift lige her.
 • Lav en one-pot-pasta med kylling, svampe, spinat og soltørrede tomater. Brun kylling og svampe af først med løg.
 • Lav en asiatisk version med kokosmælk, ingefær, gulerødder, sukkerærter og evt. kylling.
 • Lav en sommerversion med broccoli og ærter, vendt med citronskal og et par spsk ricotta til sidst, når pastaen er kogt færdig.

 

Læs også andre nemme pastaretter: Pasta med græskarsauce, edamamebønner og parmesan / Ærtepesto pasta med langtidsbagte tomater / Pasta med kylling, svampe og soltørrede tomater / Pasta med røget laks, spinat og ricotta

One pot pasta med broccoli, edamamebønner og parmesan One pot pasta med broccoli, edamamebønner og parmesan

One pot pasta med broccoli, edamamebønner og parmesan (til 2-3 personer)

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk olivenolie
 • 200 g spaghetti eller pasta (gerne fuldkorn)
 • 250 g broccoli buketter, gerne frosne
 • 200 g edamamebønner, løse og frosne
 • 1 stor tsk timian
 • 1 lille tsk chiliflager
 • 1 lille tsk fint salt
 • 7 dl kogende vand rørt med 1 grøntsagsbouillonterning
 • 1 god håndfuld parmesan, fintrevet
 • skal fra 1 øko citron + et skvis saft

 

Så nemt er det: Start med at hakke løg og hvidløg og stege det i olivenolie i en stor gryde ved middel-høj varme, til det bliver blødt. Kom herefter spaghetti, broccoli, edamamebønner, krydderier, salt og bouillonvand i.

Bring det op at koge, tryk spaghettien ned i vandet og lad det simre i cirka 15 minutter, til væsken er absorberet. Du kan evt lade pastaretten stå under låg og ved lav varme de sidste par minutter for at få absorberet den sidste væske. Rør til sidst parmesan, citronskal og -saft i og smag til.

 • Reply
  Mette
  26. juni 2018 at 18:03

  Hej

  Har prøvet at lave retten med fuldkornspasta. Synes der var måske 1-2 dl vand for meget, smagen var lækker, men ville nok en anden gang vente med at tilsætte broccoli til de sidste 5 minutter, det var lidt for kogt.

  • Reply
   Anna Bartels
   26. juni 2018 at 20:26

   Hej Mette.
   Det kan variere alt efter variant af pasta. Jeg er selv ret vild med, at broccoli’en koger med hele tiden, da det også giver lidt saftighed, ‘cremethed’ og sauce til pastaretten, når nogle er hele og andre er smattet lidt ud.
   Men jeg er glad for, at du kunne lide det!
   Kh A

Svar