Synes du også, at vegetarisk one pot pasta med broccoli og edamamebønner lyder lidt for sundt og kedeligt? Det kan jeg sagtens forstå. Det ville jeg nok også tænke, hvis jeg ikke havde lavet opskriften her. For i det tilfælde tager du nemlig helt fejl. Det kan nærmest ikke ske med en one pot pasta. Vegetarisk one pot pasta får nemlig masser af smag og bliver ultra cremet. Hvis du ikke har kastet dig ud i konceptet one pot pasta endnu, er det bare om at komme i gang. Det er simplethen så nemt, da alle ingredienser skal i én gryde på samme tid, og så kan det varieres i tusinder og laves på ingen tid.
Vegetarisk one pot pasta med ost
Denne version af vegetarisk one pot pasta er fyldt med broccoli, edamamebønner, citron og parmesan. Da spaghetti koges med bouillon og alle de resterende ingredienser, får pastaen smag herfra. Og når pastaen afgiver stivelse, bliver retten cremet, hvilket definerer en one pot pasta. Prikkes over i’et er parmesan ost og citronskal, der giver en dejlig smag. Hvis du vil tilsætte kød, kan du sagtens skære kylling i små tern og brune det af sammen med løg, inden resten af ingredienserne kommes i gryden. Det er nem hverdagsmad, der kan stå på bordet i løbet af 20-25 minutter.
Er du mere til kød i din pasta, så kan jeg anbefale min one pot pasta med chorizo, spinat og tomater.
One pot pasta opskrifter
- Lav en italiensk version med chorizo, hvidløg, chili, tomat og masser af frisk basilikum. Steg chorizo, løg og hvidløg af først. Find lignende opskrift lige her.
- Lav en one-pot-pasta med kylling, svampe, spinat og soltørrede tomater. Brun kylling og svampe af først med løg.
- Lav en asiatisk version med kokosmælk, ingefær, gulerødder, sukkerærter og evt. kylling.
- Lav en sommerversion med broccoli og ærter, vendt med citronskal og et par spsk ricotta til sidst, når pastaen er kogt færdig.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Vegetarisk one pot pasta med broccoli og parmesan
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 200 g pasta (gerne spaghetti)
- 250 g broccoli (jeg har brugt buketter fra frost)
- 200 g edamamebønner (løse og frosne)
- 2 tsk timian
- ½ tsk chiliflager
- 1 tsk salt
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 7 dl kogende vand
- 1 håndfuld parmesan (fintrevet)
- 1 øko citron
Køkkenudstyr
- Gryde
- Rivejern
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg og steg det i olivenolie i en stor gryde ved middel-høj varme, til det bliver blødt.
- Kom herefter spaghetti, broccoli, edamamebønner, krydderier, salt og bouillonterninger rørt ud i vandet.
- Bring det op at koge, tryk spaghettien ned i vandet og lad det simre i cirka 15 minutter, til væsken er absorberet.
- Du kan evt lade pastaretten stå under låg og ved lav varme de sidste par minutter for at få absorberet den sidste væske.
- Rør til sidst parmesan, citronskal fra en hel citron og en skvis citronsaft i og smag til.